Un rus suspectat că voia să pună la cale un atentat a fost arestat în Germania

Justiţia germană a anunţat, miercuri, arestarea, în Germania, a unui rus presupus a fi islamist, care ar fi pregătit, în 2016, un atentat în această ţară împreună cu un complice francez cu numele Clement Baur care se află deja în detenţie, după ce a fost implicat într-o altă afacere criminală, în 2017 la Marsilia.

22 aug. 2018, 11:51
Un rus suspectat că voia să pună la cale un atentat a fost arestat în Germania

Bărbatul în vârstă de 31 de ani, identificat ca find  Magomed-Ali C., a fost interpelat în Berlin de către forţele speciale ale poliţiei germane, iar apartamentul în care locuia a fost percheziţionat. Bărbatul era suspect în legătură cu atentatul din 2016.

În locuinţa lui Magomed-Ali C., poliţiştii i-au descoperit în timpul perheziţiei „o cantitate considerabilă de TATP” (triperoxid de triacetonă, un explozibil artizanal de tipul celor care au fost folosite în teribilele atentate din Paris, din 13 Noiembrie 2015şi la Bruxelles, în Martie 2016, a informat Parchetul antiterorist într-un comunicat de presă.

În acea perioadă, poliţia aflase de planul lor şi a percheziţionat apartamentul în 26 Octombrie 2016 şi apoi i-a confiscat dispozitivele explozive.

Clément Baur a plecat apoi în Franşa, iar presupusul lor complice rus a rămas în Berlin. Pe măsură ce ancheta a progresat şi a permis acum concretizarea suspiciunile pregătirilor suspectului pentru comiterea unui atentat în Germania.