Un schior specializat în probele de fond, surprins în timpul unei transfuzii sangvine VIDEO

Schiorul austriac Max Hauke, participant la Olimpiada din 2014, a fost prins fix în timpul unei transfuzii sanguine, în camera sa, la un raid antidoping al poliției, în timpul Campionatelor Mondiale de schi nordic.

01 mart. 2019, 13:29
Un schior specializat în probele de fond, surprins în timpul unei transfuzii sangvine VIDEO

Un polițist a dat publicității un filmuleț cu arestarea lui Hauke, 26 de ani, în care schiorul de cross-country este surprins fix când își reinjecta propriul sânge, o procedură interzisă explicit de regulamentul anti doping.

 

Transfuziile sanguine au fost făcute celebre de fostul ciclist Lance Armstrong, care a condus un adevărat program de reinjectare a propriului sânge la echipa US Postal, alături de care a câștigat 7 Tururi ale Franței.

Cinci sportivi au fost ridicați de poliție pentru apartenența lor la o rețea de dopaj chiar la Campionatele Mondiale de Schi Nordic, care se desfășoară în aceste zile la Seefeld, în Austria. Doi austrieci, un sportiv din Kazahstan și doi estonieni sunt schiorii de fond care au fost arestați miercuri.

Pe lângă cei cinci schiori arestați la la Seefeld, la Erfurt, în Germania au mai fost ridicați doi suspecți, unul dintre ei este doctor și a fost numit Mark S.

Rețeaua de la Erfurt este bănuită de oficialitățile din Austria că se ocupă de ani buni de sporirea performanțelor sportive prin mijloace ilegale.