Un şef de penitenciar, întâlniri de taină la restaurant cu lideri de clan mafiot

Un şef de penitenciar s-a întâlnit la un restaurant cu lideri de clan mafiot. Informaţia apare în dosarul fostului director adjunct de la Penitenciarul Giurgiu. Acesta ar fi primit şpagă de la oameni din Clanul Sportivilor în timp ce se afla la restaurant cu toată conducerea închisorii.

21 iul. 2015, 11:05
Un şef de penitenciar, întâlniri de taină la restaurant cu lideri de clan mafiot

Dezvăluirile au fost făcute de către membri ai Clanului Sportivilor. Potrivit jurnaliştilor de la evz.ro, fostul director adjunct al Penitenciarului Giurgiu obişnuia să aibă aceste întâlniri la restaurant, atunci când vorbea despre banii pe care rudele unor deţinuţi erau dispuse să-i plătească pentru ca persoanele arestate să obţină aviz favorabil de la Comisia de Liberări Condiţionate.

Spre exemplu, un bărbat i-a plătit directorului nu mai puţin de 4.000 de euro pentru ca fiul său arestat să primească un astfel de aviz şi să scape de puşcărie. Acest lucru nu s-a întâmplat iniţial, însă judecătorii au fost cei care l-au eliberat pe tânăr, procurorii nu au mai făcut recurs, iar, revoltat, bărbatul şi-a cerut banii înapoi.

Cert e că o astfel de situaţie a fost întâlnită şi în cazul lui Sile Cămătaru. Arestat, el a primit aviz negativ de la Comisia de Liberări Condiţionate, însă judecătorii i-au dat ulterior drumul. Procurorii nu au mai făcut recurs, iar la acel moment presa a spus că s-ar fi dat o sumă de 150.000 de euro către anumite persoane pentru ca Sile Cămătaru să scape de puşcărie.

Citeşte şi Director adjunct de penitenciar, trimis în judecată după ce a luat mită 4.000 de euro