Un senator american vrea să „bată la fund” Rusia cu noi sancţiuni. Moscova s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA

Republicanul american Lindsay Graham a declarat recent că se pregăteşte "să bată la fund" Rusia cu noi sancţiuni economice şi i-a cerut preşedintelui american Donald Trump să fie mai ferm, acuzând Moscova de ingerinţă în campania prezidenţială din Statele Unite.

20 feb. 2017, 08:30
Un senator american vrea să „bată la fund” Rusia cu noi sancţiuni. Moscova s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA

„2017 este anul în care Congresul va bate la fund Rusia”, a declarat Graham cu ocazia Conferinţei pentru Securitate de la Munchen, care a reunit oficialităţi diplomatice şi militare din toată lumea.

Graham a mai afirmat că există, la ora actuală, o propunere de lege ce prevede sancţiuni împotriva Moscovei şi că noul preşedinte de la Casa Albă, Donald Trump, s-a dovedit a fi prea slab în faţa Rusiei. „Scopul meu este să pun acest text pe biroul domnului Trump şi sper că va fi de acord cu acesta. Ca lider al lumii libere, el (Trump) ar trebui să lucreze împreună cu noi în sensul de a pedepsi Rusia”, a mai spus republicanul Graham.

Citeşte şi Un istoric de renume prezice DEMISIA lui Donald Trump în următoarele săptămâni

Aprig contestator al lui Vladimir Putin, Graham i-a cerut lui Trump să adreseze oficial acest mesaj Rusiei, chiar dacă eventualele ţinte preferate ale atacurilor cibernetice ale Moscovei au fost democraţii americani şi candidata lor, Hillary Clinton, potrivit unor surse din serviciile secrete americane.

Eventualele sancţiuni împotriva Rusiei îi vor viza în mod special pe cei care au comis atacurile electronice din campania electorală a lui Clinton, din 2016, prin care s-a urmărit destabilizarea taberei democrate în favoarea celei republicane a lui Donald Trump. De asemenea, în decembrie 2016, fostul lider de la Casa Albă, Barack Obama a anunţat noi sancţiuni împotriuva Moscovei.