Un simplu mesaj vă poate bloca accesul la Skype pe orice platformă

Publicat: Miercuri, 03 Iunie 2015 13:49 // Actualizat: Miercuri, 03 Iunie 2015 13:49 // Sursa: romaniatv.net

Nu contează dacă folosiţi Skype pe Windows, Android sau iOS, o nouă vulnerabilitate ce poate fi exploatată printr-un mesaj vă închide subit aplicaţia.

La doar câteva zile după ce utilizatori de iPhone au început să aibă emoţii pentru că cineva le poate reporni telefonul de la distantă printr-un simplu SMS, o vulnerabilitate similară a fost descoperită pentru Skype. Mai grav este însă că aceasta e cross-platform şi sunteţi posibile victime indiferent dacă folosiţi serviciul de chat pe iOS, Android sau un PC cu Windows. Singurii care nu sunt afectaţi, din motive necunoscute, sunt utilizatorii Mac-uri.

Dacă în cazul vulnerabilităţii descoperite pe iDevice-uri era vorba de un mesaj scris parcă în arabă, în cazul Skype, situaţia e mult mai simplă. Nu trebuie decât să trimiteţi unui prieten mesajul "http://:" fără ghilimele şi fereastra de Skype i se va bloca şi, la scurt timp, se va închide. Mai grav decât atât este că în momentul în care deschideţi din nou programul, este foarte posibil să ,,crape" din nou.

Citeşte mai multe pe playtech.ro

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
android iDevice iOs iphone Skype sms Windows Phone
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 iun 13:57
...pe Windows, Android sau iOS, o nouă vulnerabilitate ce poate fi exploatată printr-un mesaj vă închide subit aplicaţia. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H