Un sirian care o admiră foarte mult pe Angela Merkel se înscrie în partidul cancelarului german

Un migrant sirian, în vârstă de 41 de ani, a decis marţi să se alăture Uniunii Creştin-Democrate din Germania, tocmai pentru că o apreciază pe cancelarul Angela Merkel pentru promovarea politicii porţilor deschise în faţa crizei migranţilor.

13 sept. 2016, 20:40
Un sirian care o admiră foarte mult pe Angela Merkel se înscrie în partidul cancelarului german

„O admir pe Angela Merkel, precum şi politicile promovate de ea. A făcut atât de multe pentru noi”, a declarat sirianul Imad Kharma.

Decizia cancelarului german de a deschide în urmă cu un an frontierele în faţa unui milion de migranţi şi de a refuza ulterior să impună o limită pentru numărul de solicitanţi de azil care sunt acceptaţi zilnic în ţară a stârnit un val de nemulţumire şi a dus la prăbuşirea popularităţii acesteia în sondaje.

De asemenea, voci critice la adresa politicii sale au apărut chiar în rândurile conservatorilor, care au învinuit-o pentru eşecurile politice înregistrate de Uniunea Creştin-Democrată în alegerile legislative din landuri predominant conservatoare, potrivit news.ro.

Imad Kharma a explicat că ”ea ne-a susţinut pe noi, iar acum vrem să lucrăm împreună”. Migrantul sirian şi-a exprimat dorinţa de a o întâlni într-o zi pe Angela Merkel.

Însă, pentru moment migrantul sirian trebuie să se mulţumească cu statutul de invitat în cadrul Uniunii Creştin-Democrate din Grossenhain, întrucât nu este cetăţean european.