Un şofer a fost prins de radar cu peste 900 km pe oră. El a recunoscut că a depăşit limita de viteză

Un şofer care a apăsat prea tare pedala de acceleraţie a avut parte de şocul vieţii sale atunci când a văzut viteza cu care l-a înregistrat radarul.

28 sept. 2018, 20:00
Un şofer a fost prins de radar cu peste 900 km pe oră. El a recunoscut că a depăşit limita de viteză

Şoferul este originar din Luxemburg şi a fost prins de radar pe o autostradă din Belgia cu o viteză de 914 km/oră! Ar fi cea mai mare viteză înregistrată vreodată de o maşină omologată (447 km/oră) şi cu mult peste viteza maximă a unui TGV (574 km/oră). „Am avut 85 km/oră într-o zonă cu 70 km/oră„, se apără şoferul, care s-a trezit chemat în judecată de justiţia belgiană pentru viteza sa supersonică.

În hârtia prin care era chemat la proces i-a fost corectată viteza iniţială, de 914 km/oră, spunându-se că ar fi avut de fapt 859,16 km/h!

Problemele şoferului luxemburghez sunt departe de a se fi sfârşit. Susținut de avocatul său, el va trebui să meargă în instanță pentru a demonstra faptul că radarul nu funcționa corect. De asemenea, el intenționează să obțină şi despăgubiri. „Voi pretinde despăgubiri, pentru că deja a trebuit să cheltuiesc foarte mulți bani în acest caz, aproape 1.500 de euro cu cheltuieli de călătorie, avocat etc”. În apărarea sa, el se va putea baza pe un precedent care a avut loc tot în Belgia. În luna mai, un şofer a fost prins cu 696 km/oră şi a demonstrat că a fost vorba de un bug care i-a provocat radarului o problema tehnică.