Un șofer de 25 de ani a intrat cu mașina în autospeciala Poliției după o urmărire în trafic. Bărbatul făcea trafic de țigări

Un tânăr de 25 de ani din judeţul Arad, suspectat de contrabandă cu ţigări, a intrat cu maşina într-o autospecială de Poliţie aflată în misiune. În urma accidentului un pasager din autoturism a fost rănit, dar a vrut să fugă. A fost oprit de agenți cu focuri de armă. În maşina celor doi s-au găsit 2.500 de pachete cu ţigări.

31 mart. 2023, 13:52
Un șofer de 25 de ani a intrat cu mașina în autospeciala Poliției după o urmărire în trafic. Bărbatul făcea trafic de țigări

Urmărire cu focuri de armă pe drumul dintre Joia Mare și Buteni, județul Arad. Polițiștii aveau informații legate de niște traficanți de țigări și au încercat să-i oprească în trafic. Șoferul mașinii în care se bănuia că există baxuri cu țigări a refuzat să oprească, dar s-a lovit în plin de o autospecială de Poliție.

”În seara de 30 martie a.c., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ, au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziţie, la domiciliile mai multor persoane din localităţile Hălmagiu şi Vârfurile, bănuite de contrabandă cu ţigarete. În cadrul acestor activităţi, un tânăr, de 25 de ani, din Hălmagiu, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 79/A, între Joia Mare şi Buteni, a intrat în coliziune cu o autospecială de poliţie, aflată în misiune”, a transmis IPJ Arad.

În urma impactului cu mașina de Poliție, un tânăr de 22 de ani, pasager în autoturism, a fost rănit. Acesta a încercat să fugă de la locul evenimentului, dar a fost oprit cu focuri de armă.

”Acesta a fost imobilizat, fiind executat un foc în plan vertical (de avertisment). Testarea cu aparatul alcooltest a indicat că niciunul dintre şoferi nu consumase alcool”, a mai transmis Poliţia, citată de specialarad.ro.

În autoturism au fost descoperite 50.000 de ţigarete (2.500 de pachete), netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Gurahonţ, cu propunere de arestare preventivă.

 

Motociclist urmărit la Craiova după ce a nu a oprit la semnalul poliţiştilor / El a intrat într-un autoturism, apoi motocicleta a fost proiectată în maşina de poliţie

Un motociclist a fost urmărit la Craiova, după ce nu a oprit la semnalul poliţiştilor, el conducând agresiv şi încălcând mai multe reguli de circulaţie în timpul urmăririi. La un moment dat a lovit un autoturism, motocicleta fiind proiectată apoi în maşina de poliţie.

“Întrucât conducătorul motocicletei nu a oprit la semnalul poliţiştilor, s-a procedat la urmărirea acestuia pe mai multe străzi din municipiul Craiova, iar pe perioada urmăririi, acesta a încălcat mai multe reguli de circulaţie printre care trecerea pe culoarea roşie a semaforului electric sau adoptarea unui comportament agresiv în trafic.

În timp ce se afla pe strada Calea Bucureşti, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un tânăr, de 19 ani, din municipiul Craiova, motocicleta fiind ulterior proiectată în autospeciala de poliţie aflată în urmărirea sa”, a anunţat IPJ Dolj.

În urma evenimentului nu au fost persoane rănite, înregistrându-se doar pagube materiale.

Conducătorul motocicletei, un bărbat de 33 de ani, din municipiul Craiova, a fost testat cu aparatele etilotest şi drugtest, rezultatele fiind negative.

Bărbatul a fost amendat cu 3.915 lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.