Alertă în Capitală. Un șofer de autobuz STB a fost la un pas de o mare tragedie. I s-a făcut rău și a pierdut controlul mașinii

Mai mulți bucureșteni au trecut prin clipe de panică după ce unui șofer de autobuz STB din Capitală i s-a făcut rău în timp ce se afla la volan.

05 sept. 2021, 20:07
Alertă în Capitală. Un șofer de autobuz STB a fost la un pas de o mare tragedie. I s-a făcut rău și a pierdut controlul mașinii
Creşte preţul de achiziţie al unui autobuz electric. Majorarea a fost aprobată de CGMB

Un șofer de autobuz STB a fost la un pas de o mare tragedie. Acesta a pierdut controlul volanului în Pasajul de la Piața Victoriei, dar, din fericire totul s-a soldat fără incidente, asta pentru că autobuzul circula pe o linie special destinată.

Un șofer de autobuz STB a fost la un pas de o mare tragedie. I s-a făcut rău și a pierdut controlul mașinii

Șoferul autobuzului, un bărbat de 58 de ani, a suferit un puseu de tensiune, a pierdut controlul volanului și a rupt gardul protector și patru stâlpi de protecție. În urma impactului, geamul autobuzului s-a spart, scrie Digi24.

Din fericire, niciun pasager nu a fost rănit. Bărbatul și-a revenit la scurt timp, apoi a plecat cu autobuzul la garajul STB, fiind însoțit de un coleg.

De altfel, în urmă cu o săptămână, trei persoane au ajuns la Urgență după ce un șofer al unui autobuz STB a frânat brusc înaintea unei treceri de pietoni. Călătorii au căzut, s-au rănit și au fost transportaţi la spitalele Elias și Floreasca.

Incidentul a avut loc între Fântâna Miorița și Podul Băneasa, pe fondul unui trafic aglomerat. Şoferul a frânat brusc înaintea unei treceri de pietoni, a declarat Constantin Tobescu, purtător de cuvânt al STB. Conform acestuia, incidentul a avut loc la ora 7:50. Constantin Tobescu a adăugat şi faptul că şoferul a recurs la această manevră deoarece un alt şofer i-a tăiat calea, scrie Libertatea. În urma manevrei, călătorii au căzut şi s-au lovit. Cel puţin trei dintre aceştia au fost transportaţi la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Elias.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, transmite că au început să fie aplicate amenzi de 100 de lei pentru şoferii STB care pleacă mai devreme sau mai târziu de la cap de linie, comparativ cu orarul obligatoriu stabilit. „Am moştenit un contract de delegare provizoriu pentru serviciul de transport public, atât în relaţia cu STB, cât şi în relaţia cu ceilalţi operatori din zona regională. A fost nevoie de zeci de ore de discuţii; au fost coordonate de viceprimarul Bujduveanu.

Citește și: Trei persoane au ajuns la Urgență după ce șoferul unui autobuz STB a frânat brusc VIDEO