Un șofer de autocamion a găsit o grenadă într-o parcare de pe DN 6, după ce a oprit să se odihnească

Un șofer de autocamion a găsit în apropierea unei parcări de pe DN 6 o grenadă defensivă în stare de funcționare.

05 apr. 2023, 19:06
Un șofer de autocamion a găsit o grenadă într-o parcare de pe DN 6, după ce a oprit să se odihnească
Un șofer de autocamion a descoperit o grenadă într-o parcare de pe DN 6

Șoferul de autcamion a fost surprins când, în parcarea de pe DN 6 unde a oprit să se odihnească, a găsit o grenadă defensivă în stare de funcționare.

„Un şofer de autocamion a oprit, ieri după-amiază, într-o parcare pe DN 6, în apropierea localităţii Valea Plopilor, pentru pauza de odihnă. La un moment dat, acesta a observat grenada în iarbă şi a sunat la 112. La faţa locului s-a deplasat echipajul de pirotehnicieni din cadrul ISU Giurgiu. În urma verificărilor efectuate, aceştia au stabilit că este vorba despre o grenadă defensivă, în stare perfectă de funcţionare. Muniţia a fost ridicată şi transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă”, transmite ISU Giurgiu.

Citește și: Ucrainenii i-au stricat unui soldat rus somnul în tranșee cu o grenadă lansată dintr-o dronă. Reacția lui a făcut înconjurul lumii. VIDEO

De la începutul acestui an, au mai fost găsite cinci proiectile explozive de calibrul 76, 100 și 120 mm, un focus fuzant, o bombă de aruncător de calibrul 120 mm, o grenadă defensivă și șapte cartușe de infanterie de calibrul 7,62 mm, în pădurile din localitățile Săbăreni și Călugăreni și pe terenuri din Mihăilești, Giurgiu, Stoenești, Slobozia și Vlad Țepeș, potrivit stirileprotv.ro.

Citește și: Polițist spaniol prins cu o grenadă în bagaj pe Aeroportul Otopeni. Serviciul Român de Informațiii a intervenit! Bărbatul urma să se îmbarce spre Malaga, dar a fost oprit la controlul bagajului

„Muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi de aceea oamenii trebuie să ştie ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartuşe sau altele asemănătoare. În primul rând nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parţial îngropate în pământ sau se află la suprafaţă.

Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să ştie în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie şi nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente. Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentaţi să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acţiune poate provoca explozii”, precizează ISU Giurgiu.

Cetățenii care găsesc astfel de obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată trebuie să apeleze la numărul de urgență 112