Un șofer de taxi refuză să transporte țigani. Ce mesaj rasist a afișat pe portbagajul mașinii și cum a fost pedepsit

Un șofer de taxi din Brașov a afișat un mesaj rasist pe portbagajul mașinii. Patronul firmei de taxiuri a luat măsuri când a văzut inscripția respectivă.

01 aug. 2022, 22:29
Un șofer de taxi refuză să transporte țigani. Ce mesaj rasist a afișat pe portbagajul mașinii și cum a fost pedepsit

Taximetristul a lipit un mesaj pe partea din spate a mașinii pe care scria că nu primește țigani în mașină. „No Gypsies in this taxi” se putea citi pe mașina firmei de taxi.

Mai mult, până şi numărul de înmatriculare poate duce cu gândul la acelaşi mesaj, de această dată în limba română, B-101-NTZ.

O trecătoare a sesizat inscripţia şi a postat pe pagina sa de Facebook o imagine cu maşina, ironizându-l pe taximetrist.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov a explicat dacă şoferul încalcă vreo reglementare. „Legea care reglementează acest tip de comportamente prevede alte instituţii care aplică sancţiunile”, a transmis comisarul Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a transmis că o sancţiune în cazurile de discriminare sau declaraţii rasiste nu se poate da fără ascultarea părţilor. „În acest caz, trebuie să stăm de vorbă cu taximetristul, să ne spună care a fost motivaţia sa şi abia apoi putem lua o decizie”, a transmis reprezentanta Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Patronul firmei de taximetrie, Grigore Todoran, a fost anunțat de această situație și a rezolvat imediat problema. „L-am chemat pe şofer la mine, l-am pus să şteargă inscripţia de faţă cu mine şi am decis că o lună nu va mai primi comenzi”, a explicat el.

Citește și Taximetrist din Cluj, devenit viral după ce o clientă a postat pe FB o fotografie cu bordul maşinii: „Exact 10 ecrane pe care urmărește fluxul de informații”

Citește și Taximetrist surprins în timp ce joacă la păcănele, în trafic. Clientul a fost şocat: „Aşa poţi muri! Juca jocuri de noroc în timpul cursei”