Un soldat iranian a deschis focul asupra colegilor de arme. A omorât patru şi a rănit opt

Un soldat al Forţelor Armate Iraniene a deschis focul asupra colegilor săi, la baza aeriană de la Kahrizak, aflată în sudul capitalei Teheran. Informaţia a fost confirmată de Armata Iraniană, într-un comunicat postat pe site-ul său oficial.

07 aug. 2017, 13:08
Un soldat iranian a deschis focul asupra colegilor de arme. A omorât patru şi a rănit opt

Potrivit comunicatului Armatei Aeriene, patru soldaţi au fost omorâţi, iar alţi opt au fost răniţi. Manifestarea bărbatului a fost una bruscă, iar în momentul de faţă nu este clar dacă acesta suferea de vreo avecţiune psihică sau a fost vorba de o descărcare accidentală a armei. Această din urmă supoziţie a fost lansată dat fiind locul unde a avut loc incidentul, pe câmpul de tir al bazei aeriene.

Cel puţin unul dintre morţi este ofiţer, relatează presa iraniană, preluată de mediile occidentale. Un incident similar aavut loc în iulie la baza militară din oraşul Abyek,din vestul Teheranului, când un soldat a deschis focul asupra camarazilor, ucigându-i pe trei dintre ei şi rănind şase. A încercat apoi să se sinucidă, însă ănile nu i-au pus în pericol viaţa.