Un soţ gelos a fost condamnat la moarte în China

Un bărbat care a împuşcat şase persoane ca răzbunare faţă de infidelităţile soţiei sale a fost condamnat la moarte în China, a anunţat luni guvernul local din provincia Yunnan, din sud-vestul ţării, potrivit Agerpres.

11 aug. 2014, 18:34
Un soţ gelos a fost condamnat la moarte în China

Shao Zongqi, de 38 de ani, a fost acuzat de crimă şi deţinere ilegală de armă, conform unui comunicat de presă, citat de Xinhua. Tribunalul a judecat cauza luni şi imediat după audieri a anunţat decizia. Instanţa a mai hotărât acordarea de compensaţii financiare celor două familii în valoare totală de aproape 100.000 de dolari.

În septembrie 2012, Shao a descoperit că soţia lui, Liu Benhong, avea legături cu doi bărbaţi din acelaşi sat. A cumpărat o puşcă semi-automată şi 70 de gloanţe în august 2013, pregătind răzbunarea.

Pe 30 ianuarie 2014, în ajunul Anului Nou chinezesc, Shao s-a dus la locuinţele celor bănuiţi împuşcând în total şase persoane – pe unul din bărbaţi şi restul de trei membri ai familiei acestuia şi pe soţia şi tatăl celuilalt. Autorul crimelor a fost prins de poliţie la 3 februarie.