Un spaniol a murit în Transilvania după ce maşina pe care o conducea a fost spulberată de un MĂRFAR

Un spaniol de 57 de ani și-a pierdut viața în urmă cu puțin timp după ce mașina pe care o conducea a fost izbită de un tren marfar. Potrivit informațiilor primite de la reprezentanții IPJ Hunedoara, accidentul s-a petrecut joi, 7 ianuarie 2016, în jurul orei 11:35, când un tren de marfă care circula din direcţia Petroşani – Simeria a lovit autoturismul condus de un cetăţean spaniol în vârstă de 57 de ani, care circula pe DJ668, în zona trecerii la nivel cu calea ferată situată pe raza localităţii Balomir (comuna Sântămărie Orlea).

07 ian. 2016, 12:58

Accident grav la Hunedoara. Din primele cercetări, poliţişti au stabilit faptul că cetăţeanul spaniol, care şi-a pierdut viaţa în urma evenimentului rutier, nu ar fi respectat semnificaţia semnalizării acustice şi luminoase aflată în funcţiune la trecerea la nivel cu calea ferată, scrie voceatransilvaniei.ro.

Citeşte şi Două persoane au murit într-un accident în Oradea

În urma evenimentului rutier a rezultat şi rănirea unui pasager din autoturism, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din localitatea Balomir.

Conform unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, la locul accidentului au sosit un echipaj de pompieri de la descarcerare şi un echipaj al Ambulanţei Haţeg.

„Pentru eliberarea, în prima fază a bărbatului rănit, în vârstă de 21 de ani, pompierii au tăiat şi îndepărtat elementele componente ale autoturismului care blocau extragerea pacientului. Bărbatul decedat a fost scos din autovehicul după încheierea operaţiunilor de salvare a rănitului. Pacientul multiplu traumatizat a fost transportat în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului din Haţeg”, se arată în comunicat.

În urma accidentului, trenul marfar nu a deraiat, iar incidentul nu a afectat circulaţia trenurilor de persoane care tranzitează zona.

Poliţiştii au deschis dosar penal în acest caz.

FOTO: Eva Mardari