Un spaniol de 18 ani, condamnat la închisoare în Franţa pentru că a ridicat în slăvi terorismul

Un spaniol de 18 ani, care locuiește la Hendaye, oraș frontalier francez, și care și-a exprimat aprobarea pe internet pentru atentatele de la Paris, a fost condamnat joi la o lună de închisoare pentru apologia terorismului, a anunțat vineri Parchetul francez. 

27 nov. 2015, 16:26
Un spaniol de 18 ani, condamnat la închisoare în Franţa pentru că a ridicat în slăvi terorismul

Judecătorii Tribunalului Corecțional din Bayonne au urmat cererile procurorului împotriva acestui tânăr, cu cazier judiciar curat și care a fost judecat imediat ce a fost arestat.

Acest tânăr musulman a notat la 17 noiembrie că ‘asta merită Franța, să moară!‘, într-un limbaj injurios, în spaniolă și cu majuscule, la care a adăugat o insultă la adresa polițiștilor francezi, informează cotidianul Sud Ouest.

Citeşte şi Franţa SUSPENDĂ aplicarea Convenţiei Europene a Drepturilor Omului

O percheziție administrativă la cel vizat, care locuia la părinții săi, a permis descoperirea comentariului său pe Facebook, a menționat Parchetul, fără a putea preciza ce a motivat această primă percheziție.

Starea de urgență, instaurată după atentatele care au făcut 130 de morți la 13 noiembrie, la Paris, autorizează perchezițiile administrative, precum și arestarea supravegheată la domiciliu a persoanelor al căror comportament ar putea constitui ‘o amenințare la adresa securității și a ordinii publice’.