Un student a fost pus în detenţie, într-un loc necunoscut, fără niciun motiv

Un student din Marea Britanie, de 31 de ani, a fost trimis în închisoare, aparent fără niciunmotiv, într-un loc necunoscut din Emiratele Arabe Unite, a informat soţia acestuia. Guvernul britanic şi apropiaţii studentului sunt îngrijoraţi.

11 oct. 2018, 15:48

Matthew Hedges, doctorand al Universităţii Durham (Nord-Estul Angliei), a fost arestat pe aeroportul din Dubai în data de 5 mai, după ce s-a dus în Emiratele Arabe Unite pentru a discuta despre politica externă şi strategia ţării în termeni de securitate.

De atunci încoace, studentul se află încă în închisoare, într-un loc necunoscut, chiar dacă el nu a fost acuzat oficial nici până în prezent, a spus soţia acestuia, Daniela Tejada. „Nu este vinovat de niciun delict, se ocupa doar de cercetări universitare”, a mai declarat femeia pentru AFP, în timp ce presa din ţara arabă invocă suspiciuni de spionaj.

La rândul său, ministrul de Externe britanic, Jeremy Hunt, a declarat că este îngrijorat de soarta bărbatului. Ministrul a mai precizat că a vorbit de două ori, faţă în faţă (cu autorităţile saudite, n.r.) despre acest student cu omologul lui arab.

Soţia studentului a vorbit la telefon de mai multe ori cu el, dar femeia spune că „abordarea acestei situaţii nu a fost eficientă”. Ea este îngrijorată de starea soţului ei care „fusese diagnosticat cu depresie şi anxietate cu puţn timp înainte de a se duce în Arabia Saudită. Potrivit soţiei bărbatului, acesta este ţinut în izolare şi ia somnifere şi antidepresive.

Cazul lui Matt urmează să fie analizat în cadrul unei audienţe ce va avea loc în data de 24 octombrie, în Emiratelte Arabe Unite.