Un student român în Marea Britanie a obţinut un premiu internaţional de fotografie

Tânărul şi talentatul fotograf român Alex Beldea foloseşte aparatul de fotografiat pentru a imortaliza oameni care se confruntă cu schimbări şi provocări în viaţa lor din Marea Britanie şi din oraşul său natal Petroşani, din România, informează examiner.co.uk.

29 oct. 2014, 10:48
Un student român în Marea Britanie a obţinut un premiu internaţional de fotografie

Student al Universităţii din Huddersfield, tânărul şi talentatul fotograf român Alex Beldea a câştigat în prezent recunoaştere într-o competiţie internaţională de prestigiu.

Alex are 22 de ani şi este în ultimul an la cursul de fotografie din campusul universităţii Queensgate. El are deja experienţă în fotografia comercială, câştigată în timpul unei colaborări de 12 luni cu o agenţie cu sediul în Leeds şi lucrează pe cont propriu. De asemenea, lucrează la crearea unui portofoliu de fotografii pe tematică socială, precum şi cu imagini artistice.

Fiind originar din oraşul Petroşani, din Valea Jiului, mult timp zonă minieră de extracţie a cărbunelui, dar confruntată în ultima perioadă cu închiderea unor mine, ceea ce înseamnă un viitor incert pentru muncitori, el cunoaşte problematica socială a acestei regiuni, explică examiner.co.uk.

Pe parcursul mai multor luni, Alex Beldea a efectuat vizite în România şi a fotografiat minerii şi condiţiile lor de viaţă, creând un portofoliu de peste 100 de imagini despre finalul mineritului în oraşele Paroşeni, Petrila şi Uricani.

El a ales şase imagini din portofoliul său şi le-a înscris la ediţia din 2014 a International Photography Awards obţinând o menţiune de onoare la categoria Amatori, Eseu Fotografic şi Naraţiuni Fotografice.

Alex Beldea a declarat că unul dintre obiectivele sale a fost de a ridica nivelul de simpatie şi înţelegere pentru minerii din România.

„M-am angajat acum la un nou proiect documentar, fotografierea refugiaţilor sirieni care au venit în Marea Britanie, fugind de conflictul din ţara lor. Aceasta va fi proiectul final pentru diploma de absolvire”, a precizat forograful român.

Alex a mărturisit că a fost un fotograf entuziast încă din copilarie şi că s-a stabilit în Marea Britanie considerând-o cea mai bună ţară pentru dezvoltarea abilităţilor şi cunoştinţele sale în domeniu, la nivel universitar, mai scrie examiner.co.uk.