Un supermarket prelungeşte termenul de valabilitate pentru 350 de produse alimentare

Publicat: Marţi, 24 Februarie 2015 09:02 // Actualizat: Marţi, 24 Februarie 2015 09:02 // Sursa: romaniatv.net

Retailerul francez Carrefour, prezent şi în România, a anunţat că va prelungi termenul de valabilitate pentru produsele alimentare vândute sub marcă proprie, în Franţa. Acţiunea se înscrie în politica europeană a companiei de a reduce risipa alimentară.

Carrefour va prelungi termenele de valabilitate pentru 350 de produse marcă proprie vândute în reţeaua sa de magazine din Franţa, potrivit presei de specialitate din Hexagon, scrie economica.net. Este vorba atât despre datele limită de expirare, cât şi despre perioadele de consum optim, mai cunoscute publicului român prin sintagma "a se consuma de preferinţă până la".

Această măsură face parte din planul mai vechi al Carrefour de reducere a rispiei de alimente, de altfel o preocupare la nivelul întregii Uniuni Europene. Astfel, Carrefour a anunţat o extindere a perioadelor de consum optim pentru 135 de produse alimentare din zona de băcănie din magazine, pentru produse de tipul cerealelor, orezului, fructelor uscate sau compoturilor. Mai mult, pentru alte 50 de produse, porintre care zahăr, sare sau oţet, termenul de consum optim va dispărea efectiv de pe etichetă.

Carrefour va extinde, de asemenea, termenul de valabilitate pentru 165 de produse din sectorul de produse proaspete, pe motiv că actualele perioade sunt mult prea mici iar alimentele pot rezista mult mai mult decât scrie acum pe etichete. Ca exemplu: termenul de valabilitate pentru iaurturi va fi extins de la 7 la 10 zile.

Retailerul francez a luat aceste măsuri ca urmare a dezbaterilor apărute în Franţa referitoare la stoparea risipei de alimente.

"Carrefour propune o dezbatere reală, în cel mai scurt timp, mai ales cu asociaţiile de consumatori, pentru a identifica cele mai bune practici în acest domeniu" arată compania.

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de țări, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul unu în Europa. În România, Grupul Carrefour numără 173 de magazine dintre care 27 hipermarketuri 'Carrefour', 92 supermarketuri 'Market', 44 magazine de proximitate 'Express', 9 magazine de proximitate 'Contact' și un magazin de comerț online: www.Carrefour- Online.ro.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Carrefour produse alimentare produse expirate termen de valabilitate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 feb 11:03
...class="img-polaroid wp-post-image" alt="Thumbnail for 1191" />
Source:: feed...
24 feb 09:42
Răspunde | Votează email 0 email
Alice
Oferta de munca pentru persoane serioase, care vor sa castige bani, 300 dolari pe luna, muncind cateva ore pe zi, pe calculator. Cei interesati vor trimite textul INFO la email [email protected]
24 feb 09:42
...va prelungi termenul de valabilitate pentru produsele alimentare vândute sub marcă proprie, în FranÅ£a. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
24 feb 09:25
...de valabilitate pentru produsele alimentare vândute sub marcă proprie, în Franţa. Citește mai departe… …read more ...
1
EUR
4.8418
RON
12 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H