Haos în Boston: Un suspect a murit, altul este încercuit. Cei doi erau fraţi şi veneau din Cecenia

Unul dintre suspecţii atentatului de la maratonul din Boston a murit la spital, după ce a fost capturat vineri dimineaţă. Al doilea este căutat de poliţie, locuitorii din Boston fiind îndemnaţi să stea în casă. Potrivit presei americane, suspecţii sunt doi fraţi din Cecenia. Cel urmărit de poliţie se cheamă Djohar A. Ţarnev şi are 19 ani, iar fratele lui care a murit, Tamerlan Ţarnev, avea 26 de ani.

19 apr. 2013, 06:45

UPDATE 20:14 Unchiul celor doi suspecţi în cazul atentatelor din Boston i-a cerut adolescentului de 19 ani să se predea, afirmând că acţiunile celor doi sunt o „ruşine” pentru familie, potrivit Mediafax.

Ruslan Ţarni, care locuieşte în statul Maryland, le-a spus jurnaliştilor că i-a văzut ultima dată pe fraţii Johar şi Tamerlan Ţarneav în 2009, calificând drept „o ruşine” atacurile comise de aceştia.

UPDATE 20:13 Tânărul în vârstă de 19 ani căutat pentru implicarea în atentatele din Boston a devenit ceteăţean american pe 11 septembrie 2012, afirmă un oficial american citat de CNN.

Potrivit oficialului citat, Jokar Ţarnaev a devenit cetăţean american pe 11 septembrie 2012, informează Mediafax.

UPDATE 16:55 Al doilea suspect este EXTREM de periculos, anunţă poliţia, care i-a sfătuit pe locuitorii din Boston să stea în case. Djohar A. Ţarnaev este înarmat şi are o bombă legată de piept.

UPDATE 16:43 FBI-ul a mai publicat o fotografie cu Djohar A. Ţarnaev, al doilea suspect căutat în cazul atentatelor din Boston.

Suspect

UPDATE 16:33 Mai multe explozii au fost auzite în clădirea din Boston înconjurată de forţele de ordine care îl caută pe al doilea suspect în cazul atentatelor, informează Fox News, potrivit Mediafax.

Exploziile s-au produs în clădirea situată într-un perimetru de securitate constituit de agenţii de poliţie care îl caută pe Djohar A. Ţarnaev, în vârstă de 19 ani.

UPDATE 16:10: Tatăl suspectului a declarat că „fiul său este un înger”, potrivit AP.  Contactat telefonic în Rusia, Anzor Ţarnev a spus că Djohar este un băiat foarte inteligent şi îl aşteaptă acasă, în vacanţă. 

UPDATE 16:02: Poliţia a încercuit locul în care s-ar afla suspectul nr. 2.

UPDATE 14.53: Poliţia din Boston a dat publicităţii un afiş cu numele şi fotografiile suspectului căutat. Mii de poliţişti înarmaţi au mers din casă în casă, în Watertown, o localitate din apropiere de Boston, în cadrul unei vaste operaţiuni de căutare a celui de al doilea suspect .

Peste 9.000 de poliţişti, înarmaţi cu puşti de asalt, îl caută pe „suspectul numărul 2”.

(w400) Afişul po

UPDATE 14.45: New York Times scrie că pe suspectul care a murit îl chema Tamerlan Ţarnev şi avea 26 de ani. 

UPDATE 14.16: NPR informează că autorităţile au arestat un complice al celor doi suspecţi. 

UPDATE 13.50: AP scrie pe Twitter că suspectul urmărit de poliţie ar fi Djohar A. Ţarnev, de 19 ani. Autorităţile au mai făcut publică încă o imagine cu suspectul căutat.

(w400) Al doilea

UPDATE 13.45: Autorităţile nu au făcut publice încă numele celor doi suspecţi, dar potrivit NBC, ei sunt fraţi şi provin din Cecenia. Cei doi au trăit în Turcia înainte de a ajunge în SUA, unde locuiesc de un an. 

UPDATE: Autorităţile au ordonat oprirea tuturor mijloacelor publice de transport în regiunea Boston, în nord-estul Statelor Unite, şi au cerut locuitorilor să rămână în case, în timp ce poliţia continua urmărirea celui de al doilea suspect de comiterea luni a dublului atentat cu bombă.

Locuitorii din vestul Bostonului şi din şase localităţi vecine au fost îndemnaţi să stea acasă, iar toate autobuzele şi trenurile din oraş au fost oprite din ordinul guvernatorului Deval Patrick.

UPDATE: Suspectul în atentatul de la maratonul din Boston, care a fost arestat de poliţia americană vineri dimineaţă, a murit la spital, au anunţat posturile locale de televiziune.

Poliţia le-a cerut locuitorilor din Watertown, în apropiere de Boston (nord-est), „să stea departe de ferestre” în timp ce continuă urmărirea unui al doilea suspect în atentatul de luni, în care trei persoane au fost ucise iar alte 180 au fost rănite.

„Un altul a fugit (…), înarmat şi periculos”, a precizat şeful poliţiei din Boston Ed Davis pe contul său de Twitter.

Vineri dimineaţă a avut loc un schimb de focuri mortal în campusul MIT, iar un poliţist a murit. În urma unei urmăriri ca în filme, un suspect despre care se bănuieşte că a fost implicat în atentatele de luni de la Boston a fost arestatscrie Boston Globe.

Un al doilea suspect rămâne în libertate în Watertown, după un schimb de focuri cu poliţia, iar autorităţile au stabilit un perimetru de căutare a acestuia.

Mai multe dispozitive explozive ar fi fost folosite împotriva poliţiei în incidentul din Watertown, în Massachusetts, a declarat Dave Procopio, purtătorul de cuvânt al poliţiei statului Massachusetts.

„Monitorizăm situaţia”, a declarat un agent FBI. Un om cu cătuşe la mâini a fost interogat de agenţii federali în spatele unei ambulanţe. 

Autorităţile nu au confirmat, încă, dacă împuşcăturile de la MIT au legătură cu atentatul de la maratonul din Boston. 

Agenţii federali au descoperit, zilele trecute, doi bărbaţi suspecţi în cazul atacurilor de luni din Boston şi au dat publicităţii fotografiile celor doi. Bărbaţii sunt îmbrăcaţi în negru, unul are un rucsac negru, iar altul o sacoşă, şi sunt prezenţi în cele două zone unde au fost detonate bombele.

Primele imagini cu suspecţii atentatelor de la maratonul din Boston GALERIE FOTO

Preşedintele american Barack Obama a promis joi, la Boston, că autorii dublului atac cu bombă de luni de la celebrul maraton din acest oraş vor fi găsiţi şi aduşi în faţa justiţiei.

Trei persoane au fost ucise şi 170 au fost rănite, luni, în două explozii violente care au avut loc la maratonul din Boston

PRIMELE IMAGINI surprinse de spectatorii strânşi la maraton – IMAGINI ŞOCANTE