Un suspect islamist a fost INCULPAT şi trimis în DETENŢIE, în Franţa. Urma să comită acţiuni violente

Un presupus islamist, Youssef E., deja condamnat pentru că intenționa să ajungă în Siria și suspectat că plănuia să comită 'acțiuni violente' în Franța, a fost inculpat duminică și plasat în detenție provizorie, a anunțat o sursă judiciară, relatează AFP, citată de Agerpres.

21 mart. 2016, 08:22
Un suspect islamist a fost INCULPAT şi trimis în DETENŢIE, în Franţa. Urma să comită acţiuni violente

Bărbatul, de origine franco-marocană, în vârstă de 28 de ani, tatăl unei fetițe cu prenumele ‘Jihad’, este pus sub acuzare pentru participarea la o conspirație în vederea comiterii de acte teroriste, frauda și tentativă de fraudă. El a fost arestat miercuri împreună cu doi bărbați și o femeie care au fost eliberați și nu sunt urmăriți penal în acest stadiu, potrivit unei surse judiciare. ‘Natura exactă a proiectelor sale nu a putut fi stabilită în acest stadiu, dar sunt anumite elemente care atestă intențiile sale’, a relevat sursa citată.

În cursul unor percheziții, miercuri, nu a fost găsită nici o armă. În schimb, un cartuș nefolosit de Kalașnikov, echipamente de calcul și media digitale au fost confiscate și sunt în curs de analiză, informează Agerpres.

Citeşte şi Anunţ ŞOCANT făcut de premierul francez Manuel Valls: 800 de francezi intenţionează să se alăture Statului Islamic

Youssef E. era cunoscut de serviciile de securitate. Având o fișă ‘S’, pentru radicalizare, el a fost condamnat la cinci ani de închisoare, între care unul cu suspendare, în martie 2014, pentru că intenționa să ajungă în Siria, în compania a doi prieteni, Fares F. și Salah G.

Eliberat în octombrie 2015, el a fost deja plasat în regim de arest la domiciliu în contextul stării de urgență instaurate după atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris, care s-au soldat cu 130 de morți și sute de răniți.