Un taifun a făcut ravagii în Japonia: Cel puţin cinci persoane au murit VIDEO

Taifunul Neoguri a ajuns joi dimineaţa pe Kyushu, una dintre cele patru insule principale care formează arhipelagul nipon, a anunţat Agenţia meteorologică naţională.

10 iul. 2014, 06:46

Cinci persoane au murit şi 46 au fost rănite după ce taifunul Neoguri s-a abătut joi, însoţit de ploi torenţiale şi rafale de vânt puternice, asupra unor zone extinse ale arhipelagului japonez, relatează presa locală, preluată de DPA.

Două persoane au fost găsite fără suflare după ce au fost luate de apele mării pe insula Miyako, din prefectura Okinawa, a anunţat televiziunea publică NHK. O persoană a murit după ce a căzut într-un curs de apă în timpul ploilor puternice joi dimineaţă în oraşul Saiyo, din prefectura Ehime, la circa 500 de kilometri de capitala Tokyo.

Agenţia de meteorologie niponă a avertizat că centrul, vestul şi sudul Japoniei vor fi vizate de furtuni însoţite de descărcări electrice, tornade, alunecări de teren, râuri umflate şi valuri înalte, cu toate că puterea taifunului s-a mai diminuat comparativ cu situaţia din zilele precedente.

Mii de locuinţe au suferit întreruperi ale alimentării cu energie electrică, în timp ce zeci de mii de locuitori ai insulei centrale Kyushu şi ai insulei sud-vestice Shikoku au fost sfătuiţi să îşi evacueze locuinţele, potrivit presei locale. Taifunul Neoguri, al optulea al sezonului, a perturbat reţelele de transport din Kyushu şi Shikoku. Circa 200 de zboruri au fost anulate şi anumite servicii de tren şi autobuz au fost suspendate, potrivit NHK.

Taifunul a luat contact cu ţărmul în oraşul Akune, din prefectura Kagoshima, la ora locală 07:00