Un TAIFUN PUTERNIC loveşte JAPONIA

Taifunul puternic se îndreaptă spre insulele sudice ale arhipelagului japonez Okinawa, autorităţile meteorologice avertizând că în zonă se vor produce ploi abundente, valuri mari şi vânturi puternice.

31 iul. 2014, 09:49

Sud-estul Japoniei este traversat de un taifun puternic. Taifunul Nakri a afectat deja transporturile în prefectura Okinawa iar unele zboruri spre şi din capitala prefecturii, Naha, precum şi navele care leagă insula principală de celelalte au fost anulate, a anunţat ziarul Okinawa Times, citat de DPA.

Prognozele prevăd că acest al 12-lea taifun al sezonului se va apropia joi seara de insula principala a arhipelagului Okinawa.

Agenţia Meteorologică Japoneză a precizat că joi la prânz (ora 03.00 GMT) taifunul Nakri se afla la aproximativ 170 km sud-sud-vest de Naha, circulând spre nord-vest cu 20 km pe ora (kph), cu viteze maxime ale vântului de 72 kph şi rafale de 108 kph.

Precipitaţii de până la 250 de milimetri au fost prognozate pentru vineri la prânz în prefectura Okinawa şi de până la 200 de milimetri (1 mm = 1 litri/m2) pentru partea de sud a insulei Kyushu, mai scrie DPA, citată de Agerpres.