Un tânăr a ajuns la spital, după ce a îmbrățișat celebrul jet care țâșnește din Lacul Geneva. După a doua încercare, bărbatul a fost recuperat din apă

Un tânăr în vârstă de 20 de ani a încercat să îmbrățișeze celebrul jet de apă care țâșnește din Lacul Geneva și se ridică la o înălțime de 140 de metri.

23 aug. 2023, 23:14
Un tânăr a ajuns la spital, după ce a îmbrățișat celebrul jet care țâșnește din Lacul Geneva. După a doua încercare, bărbatul a fost recuperat din apă
Un tânăr a ajuns la spital după ce a îmbățișat jetul care țășnește din Lacul Geneva

Tânărul în vârstă de 2o de ani a încercat să îmbrățișeze celebra fântână Jet d’Eau, jetul puternic de apă care țâșnește din Lacul Leman și se ridică la o înălțime de aproximativ 140 de metri. El a trecut bariera de acces, în ciuda interdicției oficiale de a se apropia de acesta.

A început să-și pună fața pe duza din care apa țâșnește cu aproape 200 km/h sau 500 de litri pe secundă, conform cifrelor de la Services Industriels de Genève (GIS), care gestionează monumentul.

Citește și: Frans Timmermans a demisionat de la conducerea Uniunii Europene pentru Climă şi încearcă să devină premierul Olandei

Tânărul a fost aruncat violent înapoi, dar nu s-a oprit aici. După ce și-a revenit, a decis să îmbrățișeze jetul. De data aceasta, forța apei l-a aruncat câțiva metri în aer și a căzut pe dala care înconjoară duza, după care s-a aruncat în apă.

Alertată de martori, poliția s-a dus să-l recupereze pe tânăr din apă.

„Agenţii au venit să ceară întreruperea jetului de apă de urgenţă, pentru a-l putea căuta”, a declarat un martor, pentru 20 minutes.

Citește și: Opt copii și doi profesori au rămas blocați într-un telescaun. Atârnă la aproape 300 de metri deasupra solului

Preluat de o ambulanță, tânărul a fost transportat la Spitalul Universitar din Geneva. SIG au anunţat că urmează să depună plângere, aşa cum procedează în mod sistematic în cazul încălcării perimetrului de securitate.

Geneva este dotată cu un jet de apă în 1891, iar cel care funcționează în prezent a fost inaugurat în 1951 și a devenit simbolul orașului elvețian de la frontiera cu Franța.