Un tânăr a leşinat după ce s-a electrocutat accidental pe un stâlp de înaltă tensiune

Un tânăr de 24 de ani, din judeţul Bacău, a leşinat pe un stâlp de înaltă tensiune, după ce s-a electrocutat accidental în timp ce făcea lucrări de întreţinere la 25 de metri de sol. Băiatul a fost salvat de către pompieri cu ajutorul unei autoscări.

18 nov. 2013, 18:42
Un tânăr a leşinat după ce s-a electrocutat accidental pe un stâlp de înaltă tensiune

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, bărbatul efectua lucrări de întreţinere la un stâlp de înaltă tensiune când, la un moment dat, s-a electrocutat pe o mână şi pe piept, rămânând imobilizat în centura de siguranţă, la o înălţime de aproximativ 25 de metri de sol, scrie Mediafax.

Alertate prin intermediul numărului de urgenţă 112, autorităţile au trimis în zona accidentului două autospeciale de pompieri şi o maşină de ambulanţă pentru salvarea băcăuanului care leşinase în vârful stâlpului.

„Echipajele de pompieri deplasate la intervenţie l-au găsit pe bărbatul de 24 de ani în stare de lipotimie şi cu arsuri electrice de gradele I şi II pe aproximativ 10 la sută din suprafaţa corpului, pe antebraţul stâng şi torace. Tânărul a fost coborât cu ajutorul unei autospeciale de salvare de la înălţime”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Preluat de o ambulanţă, bărbatul a fost transportat şi internat în Secţia Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

Citeşte şi Un bărbat a murit electrocutat în timp ce fura cabluri electrice