Un tânăr acuză poliţişti locali din Iaşi că i-au rupt tibia fără niciun motiv

Un tânăr din Iaşi acuză mai mulţi poliţişti locali din Iaşi că l-au bătut fără motiv, rupându-i tibia şi câteva tendoane. Motivul pentru care poliţiştii l-ar fi bătut pe tânăr este acela că nu a vrut să semneze un proces verbal în care poliţiştii scriseseră numai minciuni.

11 iun. 2013, 14:03
Un tânăr acuză poliţişti locali din Iaşi că i-au rupt tibia fără niciun motiv

După ce au petrecut până spre dimineaţă într-un club, trei prieteni au plecat spre casă, scrie bzi.ro. Pe drum au fost abordaţi de doi poliţişti locali. La solicitarea agenţilor locali a actelor unul dintre tineri a oferit o legitimaţie de muncă. În acel moment a fost dus la secţie.

„La secţie le-am dat buletinul, au început să îmi scrie un proces verbal şi mi-au spus să îl semnez, dar scria că am făcut scandal şi tot felul de lucruri pe care nu le-am făcut. Am refuzat să semnez. M-a lovit cu vârful bocancului, care avea fier în el, exact sub genunchi. Atunci am căzut la pământ şi am vomitat de durere. Mi-au mai dat un şut cu replica «Pleacă şi tu de aici», de parcă eram ultima jigodie”, a spus victima. Tânărul a ajuns la urgenţe unde a fost operat, având tibia şi mai multe tendoane rupte.

„A fost sancţionat pentru consum de alcool în spaţiul public, pentru refuz de legitimare şi provocare de scandal. Amenda este de 500 de lei. Dacă avea o bere în mână pe spaţiul public, înseamnă că este sancţiune şi oricine refuză să se legitimeze este dus la secţie pentru verificări. Dacă se crede neîndreptăţit, persoana poate depune plângere”, a spus Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt la Poliţia Locala Iaşi.