Un tânăr beat şi fără permis auto a accidentat grav un bătrân

Inconştienţă fără margini. Un tânăr de 25 de ani din judeţul Vaslui, fără permis auto, s-a urcat beat la volan şi a accidentat grav un bătrân. Bărbatul lovit a fost transportat de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la Iaşi.

09 sept. 2013, 05:15
Un tânăr beat şi fără permis auto a accidentat grav un bătrân

Bătrânul de 73 de ani mergea regulamentar pe marginea drumului, în momentul în care a fost izbit în plin de un autoturism, potrivit România TV. Şoferul nu a coborât să vadă în ce stare este victima, nici nu a sunat la 112 pentru ajutor, ci a fugit de la locul accidentului.

Bătrânul a suferit un traumatism cranio-cerebral şi a fost preluat de un echipaj al ambulanţei Vaslui. Medicii au decis să îl transfere, cu un elicopter SMURD, la Spitalul de Neurochirugie din Iaşi pentru că starea sa s-a agravat.

Poliţiştii vasluieni au reuşit să îl găsească pe şoferul vinovat. Este vorba de un tânăr de 25 de ani, care a împrumutat maşina de la un prieten, a urcat la volan, deşi nu avea permis auto şi era în prag de comă alcoolică. Avea o alcoolemie de 1,28 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare din culpă, pentru că a urcat la volan, deşi nu avea permis auto şi era beat şi pentru că a părăsit locul accidentului.