Un tânăr care conducea fără permis, prins cu focuri de armă de poliţişti

Poliţiştii de frontieră din Timiş au tras două focuri de armă pentru a prinde un tânăr care a refuzat să oprească maşina la somaţiile lor şi a încercat să fugă, acroşând autospeciala Poliţiei. Ulterior s-a stabilit că tânărul nu avea permis, iar autoturismul era înmatriculat cu numere false.

16 ian. 2014, 12:27
Un tânăr care conducea fără permis, prins cu focuri de armă de poliţişti

Poliţiştii de frontieră din Cruceni, judeţul Timiş, au fost nevoiţi să facă uz de armă, miercuri, pentru a opri un tânăr care conducea un autovehicul neînmatriculat şi cu numere false, fără a avea permis de conducere, potrivit Mediafax.

Poliţiştii au observat în apropierea frontierei, pe DN 59B, la intrarea în localitatea Uivar, un autoturism Aro al cărui şofer a întors brusc la vederea echipajului de poliţie, încercând să evite un eventual control. Ca urmare, poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea autoturismului, însă şoferul a ignorat toate semnalele şi, în momentul în care maşina sa a fost blocată de autospecială, a acroşat intenţionat maşina poliţiştilor, avariind-o uşor în partea dreaptă spate. Apoi, el a schimbat direcţia de deplasare, a intrat pe câmp şi după aproximativ 500 de metri a coborât şi a început să fugă înspre localitate. Poliţiştii l-au urmărit pe jos, somându-l verbal, însă tânărul nu s-a oprit.

Ca urmare, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical. Ulterior, bărbatul a fost imobilizat şi dus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni pentru verificări.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că tânărul are 19 ani, nu are permis de conducere şi că maşina pe care o conducea este radiată din circulaţie din anul 2011, iar plăcuţele de înmatriculare aplicate pe ea aparţin, de fapt, unei motociclete.

În acest caz, a fost întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare şi conducerea pe drumurile publice a unui mijloc de transport fără a poseda permis de conducere corespunzător.