Un tânăr care creștea vipere şi chiar un exemplar de boa Constrictor, găsit mort într-o locuință din Drobeta Turnu Severin

Mai mulți șerpi ținuți în acvarii pe balconul unei locuinţe au fost salvați de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din Mehedinţi şi vor fi duse la Bucureşti, unde vor sta şase luni în carantină. Proprietarul lor a fost găsit mort în apartament, în urmă cu câteva zile.
Mircea Filipescu
09 mai 2024, 20:50
Un tânăr care creștea vipere şi chiar un exemplar de boa Constrictor, găsit mort într-o locuință din Drobeta Turnu Severin

”La data de 09 mai a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor cu sprijinul unui specialist biolog din cadrul Institutului de Biologie al Academiei Române, reprezentanţi ai D.S.V.S.A. şi comisari ai Gărzii de Mediu Mehedinţi, sprijiniţi de jandarmi din cadrul I.J.J. Mehedinţi au ridicat astăzi mai multe reptile de la o locuinţă din municipiul Drobeta Turnu Severin. Acestea aparţineau unui bărbat de 36 de ani, din municipiu, care la data de 01 mai a.c., a fost găsit decedat în locuinţa respectivă”, a anunţat, joi, Poliţia Judeţeană Mehedinţi.

Sursa citată a precizat că s-a stabilit că în imobil se aflau 7 reptile, respectiv 3 vipere aparţinând familiei Vipera Ammodytes, 3 şerpi aparţinând familiilor Colubridae şi Anguidae şi un exemplar exotic de piton Constrictor, care se aflau în spaţii special amenajate ce au fost sigilate de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor.

”Acestea au fost ridicate de specialiştii Institutului de Biologie al Academiei Române urmând a fi efectuate procedurile legale. Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art.52, alin.1, lit. g din OUG 57/2007, privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice”, a mai transmis sursa citată.

Citește și: Când ar putea avea loc următorul cutremur major în România. Gheorghe Mărmureanu: „Românii ar trebui să se obișnuiască cu seismele”

Anchetatorii nu au stabilit încă motivul decesului bărbatului, dar acesta nu avea muşcaturi de şerpi pe corp. Reptilele erau ţinute pe balcon, în acvarii speciale.

Victima locuia împreună cu bunica sa, care susține că în trecut bărbatul ar fi fost mușcat de mai multe ori de șerpii pe care îi creștea. La fel s-ar fi întâmplat și acum.

”A fost mușcat de n ori, de vreo 5 ori știu eu. A încercat să se salveze, de aia și-a pus garoul.”, a declarat Sanda Pescalu, bunica victimei, pentru Digi 24.

Fiind vorba despre specii protejate, pentru preluarea lor era necesară întrunirea mai multor condiţii şi proceduri, de aceea nu au fost luate la momentul ridicării cadavrului.

Reptilele vor fi duse la Bucureşti, unde vor sta aproximativ şase luni înm carantină, ulterior urmând a fi eliberate în natură.

Citește și: Salariile confidențiale devin istorie. Directiva europeană care obligă companiile să precizeze veniturile propuse angajaților

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Semnul de circulație care bulversează șoferii români. Mulți nu știu ce reprezintă indicatorul care are un cerc roșu și o bulină albă
Capital.ro
Vor fi luați obligatoriu în armată în caz de război. S-a dat lege de apărare
Playtech.ro
Delia, ţinută transparentă prin care s-a văzut absolut tot! Aşa nu a mai fost văzută niciodată. A avut mare curaj!
DailyBusiness
1000 de lei cadou pentru o categorie de români
Adevarul
Platforma de comerț Temu, acuzată de manipularea clienților. Psiholog: Se bazează pe cei care fac acele cumpărături din impuls
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Toți românii sunt obligați. 27 mai este ultima
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de fostul fotbalist!
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Anca Dumitra se retrage din Las Fierbinți! 'Nu o interesează acest aspect'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Pensii mai mari după recalculare 2024: Ministrul Muncii „Plicurile cu deciziile de recalculare vor ajunge la români în perioada verii”
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Este interzis să te urci așa la volan
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
stirilekanald.ro
Bunicul Florentine, feta ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a mers la..."
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'