Un tânăr cu arsuri grave, transportat la un spital din Belgia cu o aeronavă militară

Un tânăr de 21 de ani, cu arsuri grave, care necesita transport medical de urgenţă, a fost transferat, marţi, la un spital din Belgia cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

07 mai 2019, 08:22
Un tânăr cu arsuri grave, transportat la un spital din Belgia cu o aeronavă militară

Potrivit sursei citate, misiunea umanitară de urgenţă cu aeronava militară a avut loc pe ruta Otopeni – Mihail Kogălniceanu – Bruxelles.

Pacientul a fost asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD şi de una militară. „Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat al MApN.

Aeronava este operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu, căpitan-comandorul Cornel Mladin, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu, maistrul militar Gabriel Preduca, maistrul militar Bogdan Zaharia, maiorul medic Daniel Nica şi plutonierul asistent Georgel Grigore. Echipajul medical SMURD este format din doctorul Ionuţ Murguleţ şi asistentul Loredana Chirca.