Un tânăr de 15 ani a furat maşina familiei şi a DISTRUS patru autoturisme parcate

Un puşti de 15 ani a tamponat patru maşini ce erau parcate regulamentar pe o stradă din Deva, după ce, în timpul nopţii de luni spre marţi, a luat cheile de la autoturismul familiei şi a plecat la plimbare pe un bulevard din zona centrală a municipiului.

30 iul. 2013, 12:06
Un tânăr de 15 ani a furat maşina familiei şi a DISTRUS patru autoturisme parcate

La o intersecţie, adolescentul a virat la dreapta şi a pierdut controlul volanului. Maşina a derapat şi a intrat pe contrasens, după care a lovit trei autoturisme ce erau parcate în faţa unor blocuri.

Şocul loviturilor a readus maşina condusă de tânăr pe sensul normal de mers, aceasta izbindu-se apoi de un alt autoturism ce era parcat regulamentar şi proiectându-l într-un copac.

„Pe numele minorului a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, agent principal Adriana Voina.

Deoarece este minor, adolescentul va fi supus unui control medico-legal pentru a se stabili dacă avea discernământ la momentul comiterii faptei.