Un tânăr de 18 ani a ajuns la Urgență pentru infarct miocardic la 3 zile după vaccin. Cu ce ser a fost vaccinat

Un tânăr de 18 ani a fost dus de urgență la spital pentru simptome de infarct miocardic la doar 3 zile după ce a primit a doua doză de vaccin cu serul Pfizer.

09 iun. 2021, 16:45
Un tânăr de 18 ani a ajuns la Urgență pentru infarct miocardic la 3 zile după vaccin. Cu ce ser a fost vaccinat

Un tânăr din Bacău a ajuns la spital, cu simptome de infarct miocardic, la doar 3 zile după ce a făcut a doua doză de vaccin cu serul Pfizer. Băiatul de 18 ani, din comuna Livezi, a fost transportat de urgență, mai întâi, la Spitalul din Onești, apoi a fost dus cu elicopterul la o unitate medicală din Iași, sub suspiciune de infarct miocardic.

E un liceean, din comuna Livezi. A vanit cu dureri puternice în piept. A fost consultat cardio, după care s-a luat decizia de a-l trimite de urgență la Iași, cu suspiciune de infarct miocardic”, a declarat Gelu Nicolcea, managerul Spitalului Onești.

Managerul Spitalului din Onești a menționat că la momentul de față nu există vreo legătură între vaccin și infarctul suferit de tânăr.

„Sâmbătă a făcut rapelul, însă nu se poate face o legătură cu ce s-a întâmplat. Oricum, vom monitoriza cazul, având în vedere circumstanțele”, a mai adăugat managerul Spitalului Onești.

Un tânăr de 18 ani, transportat la Spitalul de Cardiologie din Iași: „Nu există o confirmare a diagnosticului”

Tânărul a fost transportat de SMURD la Spitalul de Cardiologie din Iasi.

„Nu există încă o confirmare a diagnosticului de infarct miocardic. Vom vedea după ce i se vor face testele necesare”, a declarat Diana Cimpoeșu, șeful UPU SMURD Iași conform Ziarului de Bacău.

Medicii încă fac investigații asupra stării în care se află tânărul, deoarece diagnosticul de infarct este unul extrem de rar pentru grupa de vârstă a băiatului.