Un tânăr de 19 ani a murit înecat după ce a încercat o provocare lansată pe Facebook

Un francez de 19 ani a murit înecat joi seară la Beganne (vestul Franţei), ca urmare a unei provocări lansate pe Facebook, care s-a terminat tragic. Poliţia naţională avertizase cu o zi înainte în privinţa pericolului pe care îl reprezintă jocul de pe reţeaua socială.

13 iun. 2014, 12:16
Un tânăr de 19 ani a murit înecat după ce a încercat o provocare lansată pe Facebook

Jocul, lansat acum câteva săptămâni pe Facebook, le cere participanţilor să se arunce în apă – cu dovada filmată – sau să ofere o cină la restaurant. Poliţia locală avertizase joi cu privire la acest joc, în care un tânăr se rănise grav aruncându-se în marea îngheţată, aproape de Calais, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Francezii sunt plătiţi pentru a merge cu bicicleta la muncă

„Tânărul s-a înecat după ce s-a aruncat în apă pe bicicletă, în cadrul provocării lansate pe Facebook „În apă sau la restaurant”, a declarat Igor Souchu, substitut al procurorului, considerând jocul „dramatic şi absolut prostesc”.

Citeşte şi Un tânăr de 20 de ani, găsit mort în casă de tatăl său

La Beganne, provocarea consta într-o baie pe bicicletă. Tânărul care s-a înecat era însoţit de doi prieteni, din care unul îi filma pe ceilalţi doi.

Victima s-a gândit să îşi lege bicicleta de picior ca să o poată recupera, dar apa are şase metri şi nu a putut să iasă la suprafaţă. Din câte ştim, este primul deces din Franţa cauzat de o astfel de provocare„, a spus un oficial al jandarmeriei.