Un tânăr de 21 de ani, din Hunedoara, a murit la 6 zile de la vaccinarea cu Pfizer. Ce spune DSP

Un tânăr de 21 de ani, din judeţul Hunedoara, a murit la şase zile după administrarea vaccinului Pfizer. El avea obezitate morbidă, iar DSP a stabilit că decesul nu are legătură cu vaccinarea.

10 iun. 2021, 08:34
Un tânăr de 21 de ani, din Hunedoara, a murit la 6 zile de la vaccinarea cu Pfizer. Ce spune DSP
Un tânăr de 21 de ani, din Hunedoara, a murit

Un tânăr de 21 de ani, din Hunedoara, a murit şase zile după ce şi-a administrat vaccinul de la Pfizer, împotriva COVID-19. Potrivit reprezentanţilor DSP Hunedoara, tânărul avea obezitate morbidă.

Citeşte şi: Medic din Germania, judecat pentru vaccinarea cu Pfizer a unui copil de 9 ani. E acuzat de vătămare fizică rezultată din neglijenţă

Un tânăr de 21 de ani, din Hunedoara, a murit

Totodată, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara au precizat că decesul nu are legătură cu administrarea vaccinului, ci a survenit în urma unei intoxicaţii cu monoxid de carbon, potrivit News.ro.

O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 964.080 doze, a fost adusă luni în România, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, duminică.

Dozele de vaccin au fost livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare a fost asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile au fost transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, aminteşte CNCAV.

Respectivele doze au fost distribuite la următoarele centre de depozitare: Bucureşti: 367.380 de doze; Braşov: 128.700 de doze; Cluj: 105.300 de doze; Craiova: 140.400 de doze; Constanţa: 81.900 de doze; Iaşi: 81.900 de doze; Timişoara: 58.500 de doze.

Pfizer începe testarea masivă a vaccinului anti-Covid, la copiii sub 12 ani

Compania farmaceutică Pfizer Inc a anunţat marţi că va începe testarea vaccinului COVID-19 într-un grup mai mare de copii sub 12 ani după ce a folosit o doză mai mică din serul său într-o etapă anterioară a studiilor clinice.

În cadrul studiului vor fi înscrişi până la 4.500 de copii în peste 90 de unităţi medicale din Statele Unite, Finlanda, Polonia şi Spania, a precizat compania, citată de Reuters. Pe baza siguranţei, toleranţei şi a răspunsului imunitar generat la cei 144 de copii cuprinşi în studiile de Fază 1 ale vaccinului său administrat în două doze, Pfizer a spus că va testa o doză de 10 micrograme la copiii cu vârste între 5 şi 11 ani şi 3 micrograme pentru grupa de vârstă 6 luni până la 5 ani.

Vaccinul – produs de compania americană Pfizer şi partenerul german BioNTech SA – a fost autorizat pentru utilizarea la copii cu vârsta peste 12 ani în Europa, Statele Unite şi Canada. Doza administrată este aceeaşi ca şi în cazul adulţilor: 30 de micrograme.

Aproape 7 milioane de adolescenţi au primit cel puţin o doză din vaccin în Statele Unite, potrivit Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).