Un tânăr de 25 de ani a trăit un an şi jumătate FĂRĂ inimă. Cum a fost posibil

Publicat: Sâmbătă, 11 Iunie 2016 19:45 // Actualizat: Sâmbătă, 11 Iunie 2016 19:45 // Sursa: romaniatv.net

Un tânăr de 25 de ani din Michigan a beneficiat recent de un transplant de inimă, dar până atunci el a trăit mai mult de un an fără o inimă în interiorul corpului său.

Foto: descopera.ro

Până a beneficia de o inimă umană, Stan Larkin a purtat o "inimă artificială" într-un rucsac, 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, timp de 555 de zile, scrie descopera.ro. Acest motoraș pompa sângele în corpul tânărului și l-a menținut în viață. Succesul procedurii sugerează că dispozitivul ar putea fi folosit pentru a susține alți pacienți cu insuficiență cardiacă care se află în așteptarea unui donator.

Citeşte şi Mesajul emoţionant al unei fetiţe de 3 anişori care luptă pentru viaţa ei

În 2014, Stan a devenit primul pacient din Michigan care urma să fie conectat la dispozitivul de inimă artificială, cunoscut sub numele de "SynCardia".

El și fratele său, Dominique, au fost diagnosticați cu cardiomiopatie familială, o afecțiune cardiacă genetică care poate provoca insuficiență cardiacă, fără niciun simptom. Cardiomiopatia familială este una dintre principalele cauze de deces la sportivi.

După ce au petrecut ani de zile pe lista de așteptare a donatorilor, Stan și fratele său mai mic, Dominique, au suportat o îndepărtare a inimilor lor naturale. Tinerii au primit în schimb dispozitivul SynCardia.

"Ambii erau foarte, foarte bolnavi când i-am întâlnit pentru prima dată în unitățile noastre de terapie intensivă. Noi ne-am dorit să le facem transplanturi de inimă, dar nu credeam că avem suficient timp. La mijloc era ceva despre situația lor anatomică unică, unde o altă tehnologie nu avea să funcționeze", a declarat chirurgul ce a realizat transplantul, Jonathan Haft, de la Centrul Cardiovascular Frankel al Universității din Michigan.
În timp ce alte dispozitive, precum defibrilatoarele implantabile, pot ajuta în cazul insuficienței cardiace parțiale, SynCardia este utilizat atunci când ambele părți ale inimii eșuează.

Dominique a avut nevoie de numai câteva săptămâni de această tehnologie înainte de a primi un transplant de inimă. Dar Stan a trebuit să aștepte mai mult de un an și în loc să stea în spital, el a fost echipat cu driver-ul portabil Freedom®, astfel încât el putea să meargă acasă.

La acel moment, nimeni nu știa cât de mult va fi nevoie de această măsură. Dispozitivul portabil avea forma unui rucsac de 6 kg, care este conectat la sistemul vascular al pacientului, menținând astfel pomparea prin corp a sângelui oxigenat, notează Descoperă.

Citeşte şi Semnul surprinzător care anunţă INFARCTUL

Stan a raportat medicilor că a reușit să continue să joace baschet, fapt care a fost o surpriză totală pentru medici.

Stan a primit o inimă de la un donator la data de 9 mai 2016, iar acum și-a revenit complet după procedură.

"Sunteți eroi pentru noi toți. Prin faptul că faceți publică povestea voastră ne permiteți nouă să-i învățăm pe alții să facă diferența. Voi veți face schimbări pentru o mulțime de pacienți, pentru medicii din viitor. Vă mulțumim pentru că ne-ați permis să povestim istoria voastră și curajul de care ați dat dovadă", a declarat David J. Pinsky, directorul Centrului Cardiovascular Frankel, despre Stan și Dominique.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
a trait fara inima barbat cu inima artificiala inimă Michigan SUA transplant inimă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 iun 20:06
...David J. Pinsky, directorul Centrului Cardiovascular Frankel, despre Stan și Dominique. Sursa flux SOIM Press: RTVCitește mai multe stiri flux .. SOIM Press...
11 iun 20:05
... Un tânăr de 25 de ani din Michigan a beneficiat recent de un transplant de inimă, dar...
11 iun 19:56
...transplant de inimă, dar până atunci el a trăit mai mult de un an fără o inimă în interiorul corpului său. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8378
RON
04 Jul
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H