Un tânăr de 26 de ani se luptă cu moartea. Şi-a salvat sora din flăcări, dar a făcut o greşeală ce l-ar putea costa viaţa

Un băiat de 26 de ani şi-a pus viaţa în pericol pentru a-şi salva sora dintr-un incendiu care i-a cuprins casa. După ce şi-a văzut sora în siguranţă, tânărul a intrat în clădire pentru a scoate şi câteva bunuri. Din păcate, nu a mai ieşit. Pompierii l-au scos din flăcări şi băiatul a fost transferat în stare gravă la spital. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.

31 mart. 2017, 06:24
Un tânăr de 26 de ani se luptă cu moartea. Şi-a salvat sora din flăcări, dar a făcut o greşeală ce l-ar putea costa viaţa

Un tânăr de 26 de ani se luptă să supravieţuiască după ce a suferit mai multe arsuri în urma unui incendiu care i-a mistuit casa. Băiatul era singur acasă cu sora lui mai mică în momentul în care au izbucnit flăcări. Fără să stea prea mult pe gânduri, şi-a salvat sora, apoi a încercat să salveze şi bunurile din casa incendiată.

Primul apel la 112 efectuat în acest caz luni seara anunţa că în locuinţa care arde nu este nicio victimă. La locul solicitării a plecat un echipaj al ISU să stingă incendiul. Odată ajunşi la casa cuprinsă de flăcări, pompierii au găsit o fetiţă de opt ani, care le-a povestit că a fost salvată de fratele său, care a scos-o din locuinţă. Copila le-a spus pompierilor că fratele său a intrat şi a doua oară în casă, să mai scoată ceva, dar nu a mai ieşit. Victima a fost găsită ulterior, în stare gravă, de echipajul SMURD care a ajuns la Golăieşti. Pacientul prezenta arsuri pe mâini, pe faţă, în regiunea cervicală, dorsală, torace şi coapse.

Băiatul ars pe aproape jumătate de corp a fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Transferul a fost realizat ieri-noapte. Potrivit medicilor ieşeni, starea victimei era gravă. Băiatul prezenta o arsură de gradele II şi III pe 40% din suprafaţa corporală.

„Pacientul a fost transportat cu elicopterul SMURD Iaşi la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Tânărul a fost transferat sedat, intubat şi ventilat mecanic. Prognosticul nostru în acest caz este rezervat”, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Vezi si: Incendiu la Ministerul Justiţiei. Angajaţii au fost evacuaţi din clădire