Un tânăr de 28 de ani a murit la Termocentrala Rovinari, după ce a căzut de la 18 metri

Un bărbat de 28 de ani, angajat la o firmă care prestează servicii pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO), a murit, joi după-amiază, în incinta Termocentralei Rovinari, după ce a căzut în gol de la 18 metri înălţime.

10 ian. 2013, 14:52
Un tânăr de 28 de ani a murit la Termocentrala Rovinari, după ce a căzut de la 18 metri

Potrivit inspectorului şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, George Romanescu, bărbatul lucra ca electrician la societatea respectivă, iar la un moment a căzut în gol de la aproximativ 18 metri înălţime.

Bărbatul a căzut pe o platformă şi a murit pe loc, scrie Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, zona în care lucra muncitorul nu era amenajată corespunzător pentru lucrul la înălţime.

Şeful ITM Gorj, George Romanescu, a precizat că după audierea primilor martori reiese că muncitorul decedat ar fi călcat pe o tablă care nu era prinsă corespunzător şi a alunecat.

Tabla respectivă era o improvizaţie făcută de muncitori pentru a scurta un traseu pe care aceştia îl aveau de parcurs, a mai spus şeful ITM Gorj.

Conform lui Romanescu, bărbatul purta echipament de protecţie, bocanci şi şalopete, dar nu se ştie dacă avea şi centură de siguranţă, care i-ar fi fost oricum inutilă întrucât angajatul se afla în mişcare.

Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru necropsie, medicii legişti urmând să stabilească, vineri, cauzele decesului.

Bărbatul decedat era din comuna gorjeană Urdari şi nu era căsătorit. El era angajat al unei firme din Braşov care efectuează lucrări de modernizare a unor instalaţii în cadrul Termocentralei Rovinari, reprezentanţii firmei fiind şi ei audiaţi de inspectorii de muncă şi de poliţişti.

Şeful ITM Gorj a menţionat că măsurile care vor fi luate la finalul anchetei vor fi dintre cele mai dure pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete, anual murind una-două persoane în astfel de accidente.