Un tânăr din Bucovina și-a urmat pasiunea și a reușit să dea lovitura pe piața ”diamantelor pământului”

Un tânăr român a renunțat la locul de muncă pe care îl avea pentru a porni o afacere cu trufe. Pasionat de aceste ciuperci încă din copilărie, Mihai a decis să își urmeze visul și a reușit să pună pe picioare o afacere foarte profitabilă.

08 mart. 2023, 20:46
Un tânăr din Bucovina și-a urmat pasiunea și a reușit să dea lovitura pe piața ”diamantelor pământului”

Originar din Bucovina, Mihai Robu lucra într-un magazin de piese auto, dar asta nu îi aducea nicio satisfacție, motiv pentru care a decis să strângă bani pentru a porni o afacere cu trufe. Iar pasiunea s-a dovedit a fi una bănoasă, dat fiind că un kilogram de trufe negre costă chiar și 300 de euro.

„Munceam la un magazin de piese auto. Pasiunea mea pentru ciuperci a început în copilărie. Noi, în Bucovina, ca toţi bucovinenii, culegem ciuperci. Trufele sunt speciale pentru că sunt produse din natură. Ele cresc într-un mod ce nu poate fi controlat de om. E un proces foarte complicat”, povestește tânărul antreprenor.

Mai mult, el a reușit să înființeze și o asociație de producători și chiar a organizat și un festival al trufelor.

Citește și: STUDIU Româncele au declarat că ar fi fericite cu un salariu net lunar de cel puțin 1.000 de euro

Pe lângă afacerea cu trufe, Mihai a reușit să organizeze chiar și un festival culinar dedicat acestor delicatese, unic în România, potrivit Cancan.

El spune că acest festival are ca scop popularizarea trufelor în rândul publicului.

„În Bucovina avem o asociație a trufarilor care este foarte, foarte închegată. Ne-am gândit că ar fi bine să facem un festival, ca să putem să facem trufele accesibile oricui vrea”, spunea Mihai la vremea aceea.

Citește și: Ajutoare sociale 2023: a crescut numărul românilor sărmani, date îngrijorătoare de la Guvern