Un tânăr prahovean şi-a recuperat permisul suspendat pentru conducere sub influenţa alcoolului. Explicaţia incredibilă pentru care etilotestul arătase 1,78 la mie

Tânărul în vârstă de 36 de ani a fost tras pe dreapta, pe DN 1, în Sinaia, pe 15 noiembrie, după ce a plecat de la locul de muncă. Poliţiştii au decis să îl testeze cu aparatul etilotest, iar valoarea indicată de aparat a fost de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

28 nov. 2022, 20:37
Un tânăr prahovean şi-a recuperat permisul suspendat pentru conducere sub influenţa alcoolului. Explicaţia incredibilă pentru care etilotestul arătase 1,78 la mie

„Întrucât la solicitarea documentelor personale și ale autoturismului bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge”, a transmis IPJ Prahova la momentul respectiv.

Drept urmare, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere şi i-au eliberat o dovadă fără drept de circulaţie. Mai mult, pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, potrivit Observatorulph.ro.

În aceeaşi seară, el a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pentru că ştia că nu a băut alcool înainte de a se urca la volan, tânărul a fost de acord cu recoltarea.

Citeşte şi: Sindicaliștii din Poliție se revoltă: aproape nimeni nu-și mai dorește să devină polițist în România. Cifrele dramatice o confirmă

Surpriza pentru poliţişti a venit atunci când analiza toxicologică a arătat că şoferul avea o concentraţie de 0,00 g/l alcool pur în sânge.

Drept urmare, procurorul a înaintat către instanţa de judecată, respectiv Judecătoria Sinaia, o propunere de clasare a dosarului penal, iar şoferul şi-a recăpătat permisul de conducere după două săptămâni.

El a explicat anchetatorilor că înainte cu câteva ore să fie oprit în trafic de poliţişti a folosit un spray bucal marca „Cleaner”, însă care nu era pe bază de alcool.

Citeşte şi: Uleiul produs în România, comercializat în Franţa la jumătate de preţ faţă de preţul de la noi din ţară