Un tată şi-a surprins băiatul în lupta sa cu lumea: Viaţa unui COPIL AUTIST prin obiectivul aparatului FOTO

Timothy Archibald este un fotograf american al cărui fiu suferă de autism. În momentul în care micuţul a împlinit 5 ani, tatăl s-a hotărît să îl fotografieze, realizând o serie de imagini impresionante.

11 feb. 2014, 16:03

Autismul este o tulburare a creierului care reduce adesea abilitatea suferinzilor de a comunica şi de a relaţiona cu cei din jur. În timp ce unii copii cu autism sunt pasivi, tăcuţi şi cer puţine lucruri părinţilor, există şi cazuri în care aceştia sunt extrem de agitati, şi plâng mult. Cei care suferă de autism se opun schimbării, au dificultăţi în exprimarea nevoilor şi în folosirea gesturilor în locul cuvintelor sau repetă obsesiv anumite cuvinte sau fraze. Ei pot râde sau plânge făra vreun motiv întemeiat, preferând să fie singuri, au dificultăţi în socializarea cu alţii, se ataşează de obiecte, nu caută contactul vizual, nu răspund metodelor normale de predare sau se poartă ca şi cum ar fi surzi, deşi testele pentru auz arată rezultate normale.

Citeşte şi CAMERA ASCUNSĂ: Ce-i făcea terapeutul unui copil autist de doar trei ani VIDEO

Fotograful a reuşit să îşi surprindă copilul în viaţa de zi cu zi, în diferite ipostaze, normal pentru el, însă deosebit de controversate pentru cei care nu ştiu ce înseamnă autismul. După cum spune și Timothy, el a găsit o modalitate sinceră de a-și înțelege mai bine fiul și de a se apropia mai mult de el. Fotografiile au oferit posibilitatea ca tatăl să vadă o altă latură a copilului. În plus, acesta a dorit să arate lumii întregi lumea în care trăiește fiul său, una bizară și neînțeleasă de mulți.

Citeşte şi Un autist rătăcit în deşert a supravieţuit trei săptămâni cu broaşte şi rădăcini