Un tenor italian a fost luat prin surprindere de organizatorii unui spectacol. Cum a apărut pe scenă

Tenorul italian Francesco Anile a debutat la Opera Metropolitan din New York, sâmbătă seară, în jeanşi, tricou şi pantofi de jogging, deoarece a fost anunţat că va urca pe scenă cu doar cinci minute înainte de spectacol, informează Associated Press, citată de news.ro.

24 apr. 2016, 12:39
Un tenor italian a fost luat prin surprindere de organizatorii unui spectacol. Cum a apărut pe scenă

Artistul italian, în vârstă de 54 de ani, se afla în camera dedicată rezervelor pentru spectacol, în timpul actului final al operei „Otello”, de Verdi, care a fost difuzată la radio în lumea întreagă, sâmbătă seară, în momentul în care a fost anunţat de regizorul show-ului că tenorul leton Aleksandrs Antonenko se simţea rău şi nu mai putea să interpreteze rolul principal în actul final – al patrulea – din acea reprezentaţie.

Francesco Anile nu a mai avut timp să îmbrace costumul lui Otello pentru a juca în actul final al spectacolului.

În schimb, tenorul italian, îmbrăcat în jeanşi, tricou şi pantofi de jogging, şi-a pus pe umeri o pelerină, a intrat pe scenă şi s-a îndreptat spre fosa orchestrei, din care Antonenko îi „sufla” cuvintele ariilor finale. „Nu am avut timp să îmi schimb hainele. Nu am avut timp să fac nimic”, a declarat Francesco Anile, după reprezentaţie.

Citeşte şi Un nou protest la Operă: Reprezentaţia de sâmbătă s-a anulat, artiştii nu au urcat pe scenă FOTO&VIDEO

Tenorul leton Antonenko, afectat de gripă, a întâmpinat dificultăţi mari în a atinge notele înalte pe parcursul spectacolului, iar starea lui de sănătate s-a înrăutăţit în actul al treilea, scrie news.ro.

Francesco Anile, originar din regiunea Calabria din Italia, era familiarizat cu această producţie, care a avut premiera în septembrie 2015, şi a participat la repetiţiile conduse de Adam Fisher, însă nu a cântat niciodată într-un spectacol oficial de la Opera Metropolitan.