Un TERORIST de 18 ani din Australia, adept al Statului Islamic, a fost UCIS de poliţişti

Poliţia australiană a împuşcat marţi un 'presupus terorist' care a înjunghiat doi poliţişti la o zi după un apel al grupării extremiste Statul Islamic (SI) de a ucide 'în orice mod' cetăţeni australieni, transmite AFP, citată de Agerpres.

24 sept. 2014, 07:12
Un TERORIST de 18 ani din Australia, adept al Statului Islamic, a fost UCIS de poliţişti

În vârstă de 18 ani, suspectul, cunoscut de serviciile de informaţii, a fost ucis marţi seară într-un comisariat de la periferia oraşului Melbourne unde fusese convocat de agenţi ai luptei antiteroriste pentru un interogatoriu ‘de rutină’.

El a scos un cuţit şi i-a înjunghiat de mai multe ori pe agenţi, până ce unul dintre ei a tras un foc de armă, mortal, pentru a se apăra, a informat poliţia. ‘Persoana în cauză era un presupus terorist sub supraveghere care interesa justiţia şi serviciile de informaţii’, a declarat miercuri ministrul australian al justiţiei, Michael Keenan.

Citeşte şi Asasinarea jurnalistului James Foley: PRIMUL ATAC TERORIST al Statului Islamic împotriva Americii

Potrivit presei australiene, individul l-a ameninţat pe premierul australian, Tony Abbott, şi a fost văzut fluturând un drapel al grupării SI.

Statul Islamic a lansat luni un apel musulmanilor să ucidă ‘în orice mod’ cetăţeni ai ţărilor care fac parte din coaliţia internaţională creată pentru a combate gruparea în Irak şi Siria. Australia este menţionată alături de Statele Unite, Canada şi Franţa.

Citeşte şi BEBELUŞI folosiţi de JIHADIŞTII Statului Islamic pentru PROPAGANDĂ. Au fost fotografiaţi cu ARME în MÂNĂ FOTO

Ameninţările grupării jihadiste au avut loc la câteva zile după ce Canberra a anunţat că a dejucat o serie de tentative de asasinat pe teritoriul său, în special decapitarea unor civili. Peste 800 de poliţişti au participat la operaţiune, cea mai vastă organizată vreodată în Australia.

Circa 60 de australieni luptă în rândul jihadiştilor în Irak şi Siria, iar peste o sută furnizează, din Australia, un sprijin activ mişcărilor sunnite radicale, potrivit serviciilor de securitate ale ţării