Un TEXT RELIGIOS scris pe piele de animal în secolul V CUTREMURĂ CREŞTINISMUL: Adevărul nespus despre Iisus

Un text religios scris pe piele de animal, datând din secolul al V-lea, descoperit în urmă cu 14 ani în Turcia, aduce o nouă imagine creştinismului. Astfel, conform informaţiilor scrise de un discipol de-al lui Iisus, acesta nu ar fi fost crucificat, înălţându-se la cer de viu. Textul este scris în siriacă, un dialect al aramaicii, şi prezice apariţia unui Mesia al islamului.

05 mai 2014, 18:17

Textul a fost confiscat în anul 2000 de autorităţile din Turcia de la o grupare care făcea trafic cu antichităţi.

„Evanghelia după Barnabas”, expusă în Muzeul Etnografic din Ankara, pare să fi fost scrisă de un discipol al lui Iisus Hristos. Astfel, acesta susține că Iisus nu a fost fiul lui Dumnezeu, nu a fost crucificat, ci a fost doar un profet, potrivit Welt.

Citeşte şi Papa Benedict al XVI-lea face dezvăluiri despre Naşterea lui Iisus Hristos

Inedit este faptul că documentul îl numește pe apostolul Pavel „un impostor”, susţinând de asemenea că Iisus s-a ridicat la ceruri viu, iar în locul său ar fi fost crucificat, de fapt, Iuda. Cartea valorează în prezent 28 de milioane de dolari, ea fiind analizată de experți care o consideră autentică, fiind scrisă cu litere aurite, pe piele, în limba aramaică, adică limba lui Iisus Hristos.

Ceaa ce şochează lumea creştină este faptul că textul are o perspectivă similară celei islamice, contrazicând Noul Testament și învățăturile acestuia despre creștinism. Potrivit documentului, Iisus ar fi prezis apariția profetului Mahomed, cel care a fondat islamul, 700 de ani mai târziu. Ceea ce știm până acum în legătură cu Biblia, cartea de bază a creștinismului, este că a fost formată prin alegerea Consiliului de la Niceea a unor evanghelii care să o compună. Alte evanghelii, inclusiv cea a lui Barnabas, au fost excluse, în favoarea celor patru pe care le cunoaștem acum, semnate de Matei, Marcu, Luca și Ioan. De atunci încoace, însă, diverse alte texte „biblice” au fost descoperite, precum manuscrisele de la Marea Moartă sau evangheliile gnostice, toate producând îngrijorare în rândul înalților oficiali ai bisericilor creștine.

Citeşte şi CONTROVERSĂ: Teoria care contrazice 2000 de ani de creştinism

Mai mult, Vaticanul a cerut autorităţilor turce să permită studierea textului de către Biserica Catolică, acuzând lumea musulmană de înşelăciune.