Un traficant de droguri periculos a fost prins în România. E cetăţean britanic şi a fost condamnat în Spania

Un cetăţean britanic dat în urmărire internaţională pentru că avea de executat nouă ani de închisoare în Spania pentru trafic de droguri a fost prins, miercuri, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa, în timp ce încerca să intre în România.

03 mai 2017, 11:40
Un traficant de droguri periculos a fost prins în România. E cetăţean britanic şi a fost condamnat în Spania

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, britanicul, în vârstă de 48 de ani, a sosit pe Aeroportul Internaţional Constanţa – Mihail Kogălniceanu miercuri dimineaţă, în jurul orei 01.00, la bordul unei aeronave care a venit de la Londra.

Cu ocazia verificării persoanei în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emisă o alertă, acesta fiind urmărit în vederea arestării, alertă introdusă de autorităţile spaniole. Persoana în cauză are de executat o pedeapsă de nouă ani cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri”, se precizează în comunicatul citat.

Britanicul a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, pentru luarea măsurilor legale.