Un tramvai a deraiat în zona Colentina din Bucureşti. Traficul a fost blocat. Explicaţiile STB

Un tramvai a deraiat luni pe şoseaua Colentina, la intersecţia cu cu strada Ziduri Moși din sectorul 2 al Capitalei. Din primele informaţii, incidentul s-a produs deoarece macazul nu a fost schimbat la timp.

11 ian. 2021, 15:25
Un tramvai a deraiat în zona Colentina din Bucureşti. Traficul a fost blocat. Explicaţiile STB
foto: stirileprotv.ro

S-a dat alerta, luni după-amiază, după ce un tramvai a deraiat în zona Colentina din Bucureşti. La faţa locului a intervenit un echipaj SMURD.

Deocamdată, nu există informaţii despre posibilele victime. Din cauza tramvaiului deraiat, traficul în zonă a foset blocat pe linia 21, conform stirileprotv.

Un tramvai a deraiat în zona Colentina din Bucureşti. Anunţul STB

STB a precizat pe pagina de Twitter dedicată clienţilor că tramvaiele pe linia 21, unde s-a produs deraierea, circulă normal.

„Linia 21 funcționează normal pe Șos. Colentina. Blocare și deviere: 50 min. (14:15-15:05)”, este anunţul STB.

STB foloseşte tramvaie vechi de zeci de ani

Vechi de aproape jumătate de secol, ultimele tramvaie cehești Tatra care mai circulă în București vor fi scoase din trafic după ce vor veni cele 100 de tramvaie cumpărate de Primăria Capitalei, anunța Sindicatul Transportatorilor din București în aprilie 2020, conform Economica.net.

„Depoul Militari împlinește în luna aprilie 46 de ani de existență. Activitatea în această unitate a început cu tramvaie Tatra, aduse din Cehoslovacia în 1974. La vremea respectivă, depoul a primit 130 de tramvaie de acest tip. Acum mai are în trafic 29 de bucăți”, spun reprezentanții Sindicatului STB într-o postare pe YouTube.

Potrivit lor, tramvaiul Tatra se pregătește să își ia adio de la Depoul Militari. „Din cele 130 de vehicule cehoslovace care au început activitatea aici cu aproape o jumătate de secol în urmă, 37 au fost casate, 14 au fost modernizate sub denumirea „Bucur” (tramvaiele albastre care, în fapt, nu mai au legătură cu „Tatra”), 45 au fost imobilizate în depou pentru a fi date la casare, 2 sunt folosite pentru școală, 3 sunt predate unui parc de joacă pentru copii, la Chiajna, iar 29 sunt încă bune de traseu sub forma clasică în care au apărut cu 46 de ani în urmă în București”, explică sindicaliștii.

Ei adaugă că ultimele tramvaie Tatra vor fi scoase și ele din trafic, după ce Societatea de Transport București va aduce 100 de tramvaie moderne.

Primăria Muncipiului Bucureşti a publicat pe 11 decembrie 2018 anunţul pentru achiziţia a 100 de tramvaie, valoarea estimată a contractului fiind de 845,68 milioane de lei, fără TVA (180 milioane de euro).

Citeşte şi: Cum vor arăta cele 100 de tramvaie noi din Bucureşti