Un tren a deraiat în urma unei alunecări de teren, în Elveţia. 11 pasageri, răniţi

Un tren a deraiat miercuri în urma unei alunecări de teren într-o zonă muntoasă din estul Elveţiei, a anunţat compania feroviară Rhaetische Bahn, citată de AFP, potrivit Agerpres. Unsprezece persoane au fost rănite, dintre care cinci grav.

13 aug. 2014, 13:50
Un tren a deraiat în urma unei alunecări de teren, în Elveţia. 11 pasageri, răniţi

Un tren a deraiat miercuri în urma unei alunecări de teren într-o zonă muntoasă din estul Elveţiei, a anunţat compania feroviară Rhaetische Bahn. Unsprezece persoane au fost rănite, dintre care cinci grav.

Trenul, care asigura legătura în St. Moritz şi Cuira, transporta circa 200 de pasageri. Răniţii au fost evacuaţi de elicoptere spre ambulanţe. Pasagerii apţi au fost nevoiţi să meargă de-a lungul căii ferate, înainte de a ajunge la un drum pentru a urca în autocare, locul accidentului fiind inaccesibil pentru vehicule.

Un tren de pasageri a deraiat miercuri în urma unei alunecări de teren într-o zonă muntoasă din estul Elveţiei, a anunţat anterior compania feroviară Rhaetische Bahn. Accidentul s-a produs la ora locală 12.45 (10.45 GMT) pe un versant montan.

Printr-un miracol, niciunul dintre cele trei vagoane care au deraiat nu s-a prăbuşit în prăpastie, unul dintre vagoane rămânând suspendat pe crengile copacilor.

Alunecarea de teren s-a produs ca urmare a ploilor puternice care s-au abătut peste această regiune. Potrivit MeteoSuisse, s-au înregistrat precipitaţii de circa 50 de litri pe metru pătrat începând cu miezul nopţii, echivalentul a jumătate din precipitaţiile dintr-o lună.

Elveţienii sunt campioni mondiali în ceea ce priveşte distanţa parcursă cu ajutorul trenului. În 2013, ei au parcurs în medie 2.037 de kilometri, (1,45% mai mult comparativ cu 2012), cu 400 de kilometri mai mult decât japonezii, aflaţi pe locul doi în acest clasament, potrivit statisticilor Uniunii Internaţionale a Căilor Ferate, publicate miercuri.