Un tren a fost dărâmat de pe şine de o avalanşă, într-o staţiune de ski

O avalanşă a avut loc miercuri după-amiază, în apropierea staţiunii de ski Villars-sur-Ollon, şi a răsturnat de pe şine un tren, din fericire evenimentul nesoldându-se cu victime.

03 feb. 2022, 09:02

Miercuri după-amiază, în jurul orei 15:00, o avalanșă a măturat un vagon de transport public al unui tren elvețian, de pe linia care leagă Villars-sur-Ollon și Col de Bretaye.

„Trenul cobora de pe Col de Bretaye pe zona schiabilă Villars când o avalanșă a luat pe sus cel de-al doilea vehicul al trenului”, au transmis printr-un comunicat de presă autoritățile elvețiene.

O echipă de intervenție a fost trimisă rapid la fața locului pentru a se asigura că niciun schior nu a fost luat de avalanșă. Au intervenit 12 salvatori, jandarmi, pompieri, instructori de schi și personal TPC.

Linia de cale ferată a rămas închisă până la noi ordine, informează La Nouvelliste, citat de B1TV. Presa locală a mai precizat că la momentul incidentului trenul nu transporta pasageri, iar avalanşa s-a oprit înainte să lovească staţiunea de ski Villars-sur-Ollon.

Citeşte şi: Iranul a creat trupe de mercenari care să provoace haos în regiune. Sunt antrenate să atace porturi, să ia ostatice nave şi să amplaseze mine