Un tren cu produse chimice a căzut într-un râu din Chile după ce podul feroviar pe care îl traversa s-a prăbuşit

Șapte vagoane de tren încărcate cu hidroxid de sodiu, sare și petrol au căzut joi într-un râu din sudul Republicii Chile, când un pod feroviar s-a prăbușit, fără a fi înregistrate decese sau răniți, a anunțat compania publică de cale ferată din această țară, citată de agenția DPA.

19 aug. 2016, 07:13
Un tren cu produse chimice a căzut într-un râu din Chile după ce podul feroviar pe care îl traversa s-a prăbuşit

Trenul cu 50 de vagoane traversa râul Toltén din Pitrufquén, situat la circa 700 de kilometri sud de capitala Santiago, atunci când a cedat podul construit în anul 1890, a declarat Compania a Căilor Ferate de Stat (Empresa de los Ferrocarriles del Estado, EFE).

Inițial, compania a declarat că hidroxidul de sodiu dintr-unul din vagoane se scurge în râu, potrivit cotidianului național „Publimetro”.

Dar, autoritatea națională pentru managementul situațiilor de urgență din Chile (Oficina Nacional de Emergencia del Ministerio del Interior, ONEMI) a declarat că testele de apă prelevate par să nu prezinte semne de scurgeri chimice. 

Hidroxidul de sodiu, cunoscut de asemenea sub numele de sodă caustică, este un produs chimic utilizat, între altele, în producția industrială chimică și de mase plastice, în fabricarea de săpun și detergenți, în prelucrarea bauxitei pentru obținerea aluminiului, în rafinarea chimică a uleiului alimentar, în sinteza unor fibre textile artificiale, în curățarea recipienților din oțel și din metal inoxidabil.