Un tren de metrou a deraiat şi a aterizat pe „coada” unei balene. Imagini unice de la accidentul din Olanda FOTO

Un tren din Olanda s-a oprit miraculos pe o sculptură înfăţişând coada unei balene, după ce a rupt barierele de protecţie şi a ieşit de pe şine.

02 nov. 2020, 12:08

Trenul a distrus un tampon la stația de metrou De Akkers, lângă Rotterdam, în jurul orei 23:30, în noaptea de duminică spre luni (00.30, ora României). Din fericire, nu erau pasageri la bord, iar mecanicul a putut ieși singur din tren, înainte de a merge la spital pentru un control medical amănunţit.

După cum se poate vedea în imagini, trenul a suferit daune semnificative în urma accidentului, dar pagubele ar fi fost mult mai mari dacă nu ar fi fost coada de balenă, care a păstrat garnitura suspendă la 10 metri deasupra unei poteci și a unui curs de apă.

Un rezident local care a fost trezit de zgomotul accidentului, a declarat pentru Dutch News: „A fost o bufnitură care a durat două sau trei secunde. Mi-am dat seama că era ceva pe coadă… M-am gândit: Se întâmplă ceva foarte ciudat aici„.

Sculptura realizată de Maarten Struijs, şi botezată „Coada balenei”, a fost instalată în 2002 și a fost destinată să reprezinte sfârșitul liniei de metrou, ceea ce a făcut în mod real duminică noaptea.