Un tren plin cu pasageri a luat foc în Gara din Ploieşti. Clipe de panică printre călători

Au fost momente de panică în Gara din Ploieşti, după ce locomotiva unui tren de călători a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au intervenit imediat pentru stingerea incendiului.

10 aug. 2022, 22:53

Un tren a luat foc în Gara din Ploieşti. Mai exact, locomotiva trenului Regio Bucureşti-Buzău a fost cuprinsă de flăcări, miercuri seară.

Un tren a luat foc în Gara din Ploieşti. Pompierii au intervenit de urgenţă

ISU Prahova informează că la fața locului acționează un ofițer și 15 subofițeri cu două autospeciale de stingere, o autospeciala cu azot și o ambulanță SMURD.

Citeşte şi Incendiu la un tren de călători în Gara Sinaia

„Incediul se manifestă cu flacără deschisă și degajare mare de fum sub locomotivă. Aceasta a fost decuplată de restul vagoanelor de călători și trasă pe o altă linie”, anunţă reprezentanţii ISU Prahova.

În momentul în care locomotiva a fost cuprinsă de flăcări, 40 de oameni se aflau în tren. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar călătorii îşi vor continua călătoria cu acelaşi tren, la care este schimbată locomotiva.

„La data de 10.08.2022, în jurul orei 21.05, lucrătorii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că la locomotiva trenului Regio nr. 5003, garat pe linia nr. 4 din Stația C.F. Ploiești Sud a izbucnit un incendiu în zona compresorului.

Față de cele sesizate, s-a constituit echipa operativă care s-a deplasat la fața locului unde s-a constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă în sala compresorului locomotivei electrice nr. 915304101222, acesta fiind decuplată de la vagoanele pe care le tracta. Pentru stingerea incendiului intervine un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului 3 Ploiești.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 255 alin. 1 din Codul Penal”, anunţă autorităţile.

Citeşte şi Întârzieri de ore întregi la sosirea şi plecarea trenurilor din Gara de Nord, din cauza unui incendiu la o locomotivă