Un turist a decedat pe pârtia de schi din Staţiunea Păltiniş

Un turist de 49 de ani a decedat joi, în timp ce schia pe una din pârtiile complexului Arena Platoş din staţiunea Păltiniş, după ce a suferit un stop cardio-respirator, a anunţat Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

22 feb. 2018, 13:16
Un turist a decedat pe pârtia de schi din Staţiunea Păltiniş

„Un turist aflat la schi în resortul Arena Platoş a suferit un stop cardio-respirator. Echipa de serviciu a Salvamont Sibiu a intervenit în cel mai scurt timp şi a instituit manevrele de resuscitare. În sprijinul acestora s-a deplasat un echipaj al Ambulanţei Sibiu. Pacientul nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi s-a constatat decesul acestuia”, a declarat Adrian David.

Schiorul a fost resuscitat fără succes, timp de două ore. Medicii exclud un accident pe pârtie şi spun că turistul s-a prăbuşit pe zăpadă, din cauza stopului cardio-respirator.

„Schiorul de la Arena Platoş are 49 ani. S-a trimis echipajul cu medic de la Cisnădie, a fost resuscitat două ore, din păcate fără succes. Nu a mai fost transportat la spital. Nu este vorba de accident, efectiv s-a prăbuşit pe pârtie”, a explicat Liliana Blaga, purtător de cuvânt al Ambulanţei Sibiu.


loading...
Partenerii noștri